Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Slovná hračka „Hviezdne Hniezdne“ sa na sto percent naplnila

Bez popisu Foto: Adam Rohaľ/TASR

Jean Claude Van Damme absolvoval nabitý program. Okrem prehliadky expozície liehovarníctva a modernej rafinérie Nestville Distillery strávil čas na tréningu s tridsiatimi malými karatistam.

Hniezdne 1. júla (TASR) - Viac než desaťtisíc ľudí sa včera (30. Júna) prišlo pozrieť na akčného hrdinu Jeana Clauda Van Damma, ktorý otváral najväčšiu turistickú atrakciu na severnom Spiši – Nestville Park v obci Hniezdne. Svetoznámy herec a športovec dostal do daru obrovský sud prvej slovenskej whisky NESTVILLE, z jedného suda si môže zliať až 500 fliaš tohto originálneho alkoholu.

Slovná hračka „Hviezdne Hniezdne“ sa v sobotu na sto percent naplnila. Hviezda akčných filmov dostala do varu počas sobotného popoludnia tisíce ľudí nielen zo Slovenska, ale aj Čiech, Poľska či Maďarska. Jeho návštevu v Nestville Parku, ktorý jedinečným spôsobom zachytáva dejiny liehovarníctva na severnom Spiši, si nenechali ujsť ani diplomati, či slovenskí politici.
Foto: Adam Rohaľ/TASR

Počas sobotného popoludnia absolvoval Jean Claude Van Damme nabitý program. Okrem prehliadky expozície liehovarníctva a modernej rafinérie Nestville Distillery strávil čas na tréningu s tridsiatimi malými karatistami, trpezlivo venoval čas novinárom a spolu s hostiteľmi predstavil verejnosti prvú slovenskú whisky NESTVILLE.
Foto: Adam Rohaľ/TASR

„Sme veľmi šťastní a poctení, že Jean Claude van Damme prijal pozvanie na oslavu.
Prečo sme si vybrali práve jeho? Všetci sme určite fanúšikovia jeho filmov. Jeho život nebol veľmi jednoduchý a začínal veľmi ťažko a tak sa dostal na métu hollywoodskej celebrity. Táto jeho ťažká cesta nám pripomína aj našu, ktorou sme sa vydali, pretože málokto nám veril, že sa nám podarí toto vybudovať a dostať do podoby, ako to dnes vidíte. Povedal novinárom Jaroslav Dubay, riaditeľ Nestville Parku. „Nestville prak je dlho budovaný sen, ktorý sa dnes stal skutočnosťou. My sme veľmi šťastní, že pán Jean Claude van Damme prijal naše pozvanie na zahájenie tejto udalosti, ale taktiež by som ho touto cestou priamo teraz pozval aj budúci rok aj ten ďalší, lebo my sme rodinná firma a keď sa stanete súčasťou rodiny, tak večeriate s mamou“, povedal Ivíca Begonja, generálny riaditeľ Nestville distillery.
Foto: Adam Rohaľ/TASR

„Priletel som z Hong Kongu, kde sme natáčali film Neporaziteľný 2, ktorý sa natáčal aj v Bulharsku a Číne a zároveň aj v Hong Kongu, kde aj žijem. Som na Slovensku prvýkrát a krajina, ktorú som videl je prekrásna, prekrásne hory, veľa zelene, borovice, dobré cesty. Aj ľudia sú veľmi milí, možno preto, že som filmová hviezda, ale dúfam, že to nebude len tým“, zavtipkoval Jean Claude van Damme.
Foto: Adam Rohaľ/TASR

Po tlačovej konferencii vystúpil na hlavné pódium, kde ho čakali tisícky divákov. Všetkých si na svoj mobil natočil a nasledovala krátka autogramiáda

Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec