Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Import

SNM plánuje vyhlásiť verejné obstarávanie na obnovu Krásnej Hôrky

Na archívnej snímke hrad Krásna Hôrka. Foto: TASR František Iván

Národná kultúrna pamitka Krásna Hôrka je súčasťou Slovenského národného múzea – Múzea Betliar.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Slovenské národné múzeum plánuje vyhlásiť verejné obstarávanie na obnovu národnej kultúrnej pamiatky Krásna Hôrka a revitalizáciu bezprostredného okolia hradu. TASR o tom informovala vedúca Centra múzejnej komunikácie SNM Zuzana Vášáryová.

Predbežné oznámenie o vyhlásení tejto verejnej súťaže zaslali v pondelok (27. 9.) na zverejnenie do Úradného vestníka Európskej únie, následne ho zverejnia aj vo Vestníku verejného obstarávania.

„Prísť najskôr s predbežným oznámením o vyhlásení predmetného verejného obstarávania sme sa rozhodli preto, aby sa o túto náročnú zákazku, v ktorej ide o veľký objem finančných prostriedkov, uchádzal čo najväčší počet záujemcov," uviedol generálny riaditeľ SNM Branislav Panis.

Národná kultúrna pamitka Krásna Hôrka je súčasťou Slovenského národného múzea – Múzea Betliar. Ničivý požiar, ktorý ju 10. marca 2012 poškodil, vznikol v dôsledku neopatrného zaobchádzania so zápalkami, keď sa dvaja maloletí chlapci pokúšali zapáliť cigaretu a spôsobili pritom požiar trávnatého porastu na hradnom kopci. Oheň sa následne preniesol aj na samotný hrad.