Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Solymosyovci obsadili 9. miesto vo voľných zostavách miešaných párov

Na archívnej snímke z 18. júna 2022 slovenskí reprezentanti v synchronizovanom plávaní súrodenci Silvia a Jozef Solymosyovci. Foto: TASR/DUNA/MTI-Zsolt Szigetváry

Slovenské synchronizované plávanie má v sobotu zastúpenie aj vo finále disciplíny Highlight, kde bude štartovať 10-členné družstvo akvabel.

Budapešť 25. júna (TASR) - Slovenskí reprezentanti v synchronizovanom plávaní Silvia a Jozef Solymosyovci sa na plaveckých MS v Budapešti umiestnili vo voľných zostavách miešaných párov na deviatej priečke. Vo finále dostali za svoj výkon 75,1000 bodu.

Solymosyovci zopakovali umiestenie z piatkovej kvalifikácie (73,8333). Najlepšiu známku v dvanásťčlennom finále obdržali Taliani Giorgio Minisini a Lucrezia Ruggierová - 90,9667 b., ktorí triumfovali v sobotu pred Japoncami Jotarom Satom a Tomokou Satovou (89,7333) a čínskou dvojicou Chao-jü Š', I-jao Čang (88,4000).

Slovenskí reprezentanti nechali za sebou páry z Thajska, Portorika a Kuby. "Voľnú zostavu Jozef so Silviou plávali na hudbu Ludwiga Minkusa Don Quixote. Príbeh Kitri a Basilia nás zaujal v baletných predstaveniach Slovenského národného divadla, v ktorých Jozef účinkoval. Veľmi sa nám páčila hudba, preto sme ju vybrali na voľnú zostavu. Zostave sme prispôsobili, samozrejme, aj plavky a čepček, aby naše divadlo vo vode bolo dokonalé. Zaplávali výborne, deviate miesto na majstrovstvách sveta je doteraz najlepšie umiestnenie Slovenska v synchronizovanom plávaní, ktoré nebude jednoduché v budúcnosti zopakovať alebo prekonať. Konkurencia v mixoch postupne rastie nielen počtom, ale najmä kvalitou," uviedla pre web Slovenskej plaveckej federácie (SPF) trénerka Ivana Solymosyová.

Solymosyovci predtým na šampionáte v maďarskej metropole obsadili 10. miesto vo finále technického programu v mixe. Slovenské synchronizované plávanie má v sobotu zastúpenie aj vo finále disciplíny Highlight, kde bude štartovať 10-členné družstvo akvabel.

MS v plaveckých športoch - synchronizované plávanie

voľné zostavy mix dvojice - finále:
1. Giorgio Minisini, Lucrezia Ruggierová (Tal.) 90,9667 b.,
2. Jotaro Sato, Tomoka Satová (Jap.) 89,7333,
3. Chao-jü Š', I-jao Čang (Čína) 88,4000,
4. Pau Ribes, Emma Garciová (Šp.) 87,1333,
5. Kenneth Gaudet, Claudia Colettiová (USA) 85,2000,
6. Gustavo Sanchez, Jennifer Cerquerová Hatiuscová (Kol.) 83,0667, ...,
9. Jozef SOLYMOSY, Silvia SOLYMOSYOVÁ (SR) 75,1000