Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

SPU podpísala memorandum o spolupráci so ZMOS-om

Na archívnej snímke SPU v Nitre. Foto: TASR Henrich MIšovič

Podľa rektorky SPU umožní spolupráca ďalšie prepájanie akademického prostredia s praxou.

Nitra 23. mája (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU bude spolupracovať so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS). Memorandum o vzájomnej spolupráci podpísali rektorka SPU Klaudia Halászová a predseda ZMOS-u Jozef Božik.

Ako uviedla Mária Pietová z SPU, vzájomná spolupráca sa bude týkať najmä oblasti akademického skúmania právnych otázok a problémov z praxe, ktoré súvisia s pôsobnosťou ZMOS-u. "Predovšetkým na úseku ekonomiky a manažmentu regionálneho rozvoja a rozvoja vidieka, regionálnej udržateľnosti vo väzbe na krajinotvorbu a v oblasti verejnej správy s dôrazom na územnú samosprávu," doplnila Pietová.

Vzájomná kooperácia bude zahŕňať aj oblasť environmentálnych a hospodárskych činností, financií, zelených digitálnych technológií, kreatívneho priemyslu i oblasti vzdelávania, vedy, inovácií a výskumu. Podľa rektorky SPU umožní spolupráca ďalšie prepájanie akademického prostredia s praxou. "Študenti a doktorandi SPU budú môcť napríklad bezplatne stážovať v rámci ZMOS-u či konzultovať svoje publikačné výstupy s členmi združenia," dodala Pietová.