Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

VODIČI, POZOR: Na viacerých cestách je vrstva kašovitého snehu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

SSC zároveň pripomína, že cesta v úseku Úhornianske sedlo - Krásnohorské podhradie je v zimnom období neudržiavaná a uzavretá pre všetku dopravu.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Na viacerých, najmä horských, úsekoch ciest II. a III. triedy stredného a východného Slovenska je však vrstva utlačeného až kašovitého snehu v hrúbke jedného až troch centimetrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Horské priechody (HP) sú pri zvýšenej opatrnosti zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, ojedinele suchý. "Na HP Vrchslatina je miestami zľadovatelý sneh, na HP Grajnár, Dobšiná, Súľová, Herlianske Sedlo, Branisko, Vernár a Štós sa nachádza vrstva miestami utlačaného až kašovitého snehu do hrúbky troch centimetrov," spresnili cestári.

SSC zároveň pripomína, že cesta v úseku Úhornianske sedlo - Krásnohorské podhradie je v zimnom období neudržiavaná a uzavretá pre všetku dopravu. Cesta na úseku Srdiečko - Bystrá je prejazdná len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá. "Snehové prehánky sú hlásené v lokalite Štós," dodala SSC.