Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Štát New York oznámil 599 nových úmrtí, USA hlási už vyše 10.300

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Starosta New Yorku Bill de Blasio povedal, že mesto by mohlo pochovávať telá v parkoch s cieľom prekonať krízovú situáciu a následne vyriešiť príslušné náležitosti s jednotlivými rodinami.

New York 6. apríla (TASR) - Štát New York v pondelok oznámil ďalších 599 obetí koronavírusu SARS-CoV-2, čím sa celkový počet úmrtí zvýšil na 4758. Nakazených je viac ako 130.000 ľudí, informoval na svojej stránke denník The New York Times.

Guvernér štátu New York Andrew Cuomo oznámil, že ochoreniu COVID-19 za 24 hodín podľahlo 599 ľudí, čo je približne rovnaký počet ako v nedeľu, keď zaznamenali 594 úmrtí. Počet nakazených sa zvýšil na 130.689, z čoho viac ako 72.400 je v meste New York.

Cuomo zároveň avizoval, že maximálna pokuta za porušenie zákazu sociálnych kontaktov sa zdvojnásobila na 1000 dolárov.

Člen mestskej rady New Yorku Mark Levine v pondelok povedal, že mesto zvažuje dočasne pochovávať ľudí v masových hroboch v mestských parkoch.

"Bude sa to uskutočňovať dôstojným a náležitým spôsobom," napísal Levine na Twitteri s tým, že opatrenie je dočasné.

Nemocničné zariadenia a ďalšie kapacity na uloženie mŕtvol sú totiž podľa neho v dôsledku nárastu počtu úmrtí naplnené. Cieľom je podľa Levina zabrániť vzniku podobnej situácie, aká nastala v Taliansku, kde museli pri prevoze mŕtvych pomáhať príslušníci armády.

Starosta New Yorku Bill de Blasio povedal, že mesto by mohlo pochovávať telá v parkoch s cieľom prekonať krízovú situáciu a následne vyriešiť príslušné náležitosti s jednotlivými rodinami. Zatiaľ sa to však nechystá uskutočniť.

Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa registrujú v Spojených štátoch amerických najmenej 10.335 úmrtí na nový koronavírus a vyše 347.000 nakazených.