Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Stolnotenisová ´vojna´ na OH medzi Kórejskou republikou a KĽDR

Na snímke stolnotenisová ’’vojna’’ na OH medzi Kórejskou republikou a KĽDR Foto: TASR/AP

Medzi oboma krajinami panujú v politickej oblasti nezhody, no šport sa obe krajiny snaží zblížiť. Vypredané šesťtisícové londýnske hľadisko odmeňovalo vydarené akcie oboch tímov rovnako.

Londýn 4. augusta (TASR) - V jednom z najnapätejších olympijských duelov zvíťazili v sobotu stolní tenisti Kórejskej republiky nad reprezentantmi KĽDR 3:1 a postúpili do štvrťfinále.

Medzi oboma krajinami panujú v politickej oblasti nezhody, no šport sa obe krajiny snaží zblížiť. Vypredané šesťtisícové londýnske hľadisko odmeňovalo vydarené akcie oboch tímov rovnako. "Na palubovke sme vo vojne, ale iba v stolnotenisovej," povedal juhokórejský hráč Ryu Seung-min.

"Keď hráme proti Severnej Kórei, vždy pociťujeme istý tlak. Keď ich stretneme v olympijskej dedine, môžeme sa uvoľniť a pozdraviť sa, no počas zápasu je to úplne iné," vyhlásil juhokórejský tréner Yoo Nam-kyu, ktorý získal na OH 1988 zlatú medailu v dvojhre. "Sme jeden národ, rozprávame rovnakým jazykom, no v politike nie sme momentálne priatelia. Keď spolu komunikujeme, tak iba o každodennom živote, nikdy nie o politike."

Ako už býva v takýchto situáciách zvykom, reprezentanti a vedenie KĽDR neposkytli po zápase nikomu z novinárov rozhovory.