Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

ŠTS: Peter K., obžalovaný v kauze Dobytkár, popiera spáchanie skutkov

Ilustračné foto Foto: TASR

Obhajoba obžalovaného nitrianskeho podnikateľa Norberta B. v úvode štvrtkového pojednávania opäť kritizovala postupy prokurátora.

Banská Bystrica 29. septembra (TASR) – Výsluchom podnikateľa Petra K. pokračoval vo štvrtok na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, proces v kauze Dobytkár, ktorý sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Skutky, ktoré mu kladie za vinu obžaloba, popiera, nie sú údajne podložené relevantnými dôkazmi, údaje o výške úplatkov sú podľa neho vymyslené a nesedia ani matematicky. Tvrdí, že je nevinný.

"Obžalobu si vysvetľujem tým, že silou mocou bolo treba zadržať Norberta B. a ja som bol trieska, ktorá pri tom lietala," konštatoval Peter K.

Obhajoba obžalovaného nitrianskeho podnikateľa Norberta B. v úvode štvrtkového pojednávania opäť kritizovala postupy prokurátora, pretože ich klientovi doteraz nespresnil skutok, ktorého sa mal dopustiť a za ktorý sedí na lavici obžalovaných.

"Ide o popis konania ako takého, ktorý obžaloba kladie za vinu klientovi. Je veľmi sporné, čomu sa má brániť. Nemôže vypovedať bez toho, aby prokurátor jasne formuloval konanie, ktoré chce na súde preukázať. Toto doteraz nevieme. To, že prokurátor má iba jedného nepriameho svedka a slabé dôkazy, je jeho vec," reagoval obhajca Marek Para.

V skupine ôsmich osôb, ktorých obžaloba viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, sú okrem týchto dvoch obžalovaných aj finančník Martin K., Ľubomír K., Ľubomír P., Juraj K., Milan K. a Viktor M., ktorý jediný priznal vinu ešte na začiatku procesu.