Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

Študenti Ekonomickej fakulty UMB si otestujú svoje znalosti

Foto: TASR/AP

Cieľom testov je umožniť budúcim absolventom vysokých škôl vzájomne porovnať vedomosti v oblasti financií, investícií a bankovníctva.

Banská Bystrica 14. marca (TASR) - Študenti Ekonomickej fakulty banskobystrickej Univerzity Mateja Bela (UMB) si dnes otestujú svoje vedomosti a zručnosti.

Podujatie s názvom Bloomberg Assessment Test, ktoré sa uskutoční v spolupráci s Bloomberg Institute, je určené pre frekventantov so študijným zameraním na financie, bankovníctvo a investovanie. TASR informovala Ľuba Divoková, referentka pre vzťahy s verejnosťou Ekonomickej fakulty UMB.

Účastníci testov bezplatne získajú možnosť editovať svoj profil, vzájomne sa porovnať s ostatnými účastníkmi testov, vyhodnotiť svoje silné a slabé stránky a v neposlednom rade aj sprístupniť profil a dosiahnuté skóre pre potenciálnych zamestnávateľov z celého sveta.

Bloomberg Assessment Test je celosvetové podujatie organizované spoločnosťou Bloomberg Institute, vzdelávacou pobočkou nadnárodnej spoločnosti Bloomberg. Jej cieľom je prostredníctvom on-line testov vyvinutých v spolupráci so vzdelávacími inštitúciami a zamestnávateľmi umožniť budúcim absolventom vysokých škôl otestovať a vzájomne porovnať vedomosti v oblasti financií, investícií a bankovníctva, ako aj profesijné zručnosti v oblastiach analytického myslenia, matematiky, jazykových kompetencií, riešenia prípadových štúdií a právneho a etického povedomia.