Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Študenti OA v Banskej Bystrici sa premenili na trpaslíkov a manažérov

Foto: Jaroslav Dodok/TASR

Zábavné dni alebo Nevšedné dni si užívali študenti a profesori Obchodnej akadémie v Banskej Bystrici počas troch posledných dní pred veľkonočnými prázdninami.

Banská Bystrica 5. apríla (TASR) - Zábavné dni alebo Nevšedné dni si užívali študenti a profesori v Obchodnej akadémii v Banskej Bystrici počas troch posledných dní pred veľkonočnými prázdninami. Na chodbách sa prechádzali trpaslíci, za lavicami sedeli manažéri.
"Aj tento rok sa na našej škole konala zaujímavá akcia, ktorú majú študenti zo všetkých udalostí najradšej. Aby vyučovanie nebolo jednotvárne, ale zaujímavejšie, zvolili sme si tri Zábavné dni", predstavil podujatie predseda Žiackej školskej rady (ŽŠR) Jaroslav Dodok. V pondelok sa uskutočnil Manažérsky deň, počas ktorého za lavicami sedeli namiesto študentov mladí manažéri, ktorí inak študujú marketing, ekonomiku, či bankovníctvo. Žiakom nechýbali saká a kravaty, opačné pohlavie zas charakterizovali sukne a topánky s opätkami.
V utorok boli študenti prezlečení za rozprávkové bytosti a známe osobnosti. "Vedela som, že v utorok bude smiechu veľmi veľa. Doma som našla vysoké pruhované ponožky, obliekla si tepláky, na hlavu som si dala čiapku a bol zo mňa trpaslík, na ktorom sa bavila celá trieda, smeje sa Diana z OA.
Foto: Jaroslav Dodok/TASR

"Tieto dni sa mi páčili, pretože je to oživenie bežného učenia. Čo ma pozitívne prekvapilo je to, že do akcie sa zapájali aj profesorky," hodnotí Kristína Mesíková z OA.
Vyvrcholením Zábavných dní bol stredajší predprázdninový "Retro deň", na ktorý sa obliekol každý v štýle 80-tych rokov. Na každom rohu bolo vidieť pestrofarebné dámske oblečenie a pánom nechýbali traky a košele.
"V organizovaní akcie nám pomáhalo predchádzajúce predsedníctvo ŽŠR a samozrejme Zábavné dni sa uskutočnili aj vďaka vedeniu školy, ktoré podporuje túto akciu už niekoľko rokov. Veríme, že záujem študentov bude aj o rok, uzavrel Dodok.

Jaroslav Dodok, Obchodná akadémia Banská Bystrica