Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

Sudoku – majstrovstvá obvodu mesta Sereď

Foto: Zuzana Ševečková/TASR

Žiaci sereďských škôl, ktorí majú radi logickú číselnú hru Sudoku, sa stretli v Obvodnom kole v Mestskom úrade v Seredi. Do riešenia úloh sa pustili s veľkým odhodlaním.

Sereď 27. apríla (TASR) - Žiaci, ktorí majú radi logickú číselnú hru Sudoku, sa stretli 18. apríla v Mestskom úrade v Seredi. Obvodného kola súťaže sa zúčastnili víťazi školských kôl zo ZŠ P.O.Hviezdoslava, ZŠ JA.Komenského, ZŠ Vinohrady, Cirkevnej ZŠ sv.Cyrila a Metoda, ZŠ J.Fándlyho, Gymnázia V.Mihálika Sereď a Gymnázia J.Matušku Galanta. Do riešenia úloh sa pustili s veľkým odhodlaním, ale víťaz môže byť len jeden.

Na stupňoch víťazov stáli: kategória A ( 3. a 4. ročník)  - Mária Palacková ZŠ P.O. Hviezdoslava, kategória B (5. a 6. ročník) - Frederika Farbulová Gymnázium V. Mihálika, kategória C ( 7., 8. a 9. ročník) - Klára Mičániová  ZŠ J.Fándlyho. Absolútnym majstrom obvodu mesta Sereď je pre rok 2012 žiačka zo ZŠ J. Fándlyho Klára Mičániová.

Mestský úrad venoval víťazom zaujímavé knižné odmeny. Veľmi nás potešila účasť, tento rok sa na druhom ročníku súťažilo už 39 priaznivcov hry Sudoku. Stretneme sa opäť o rok a veríme, že prilákame ešte väčší počet škôl. Všetkým zúčastneným ďakujú organizátorky Natália Chovancová, Jana Oravcová a Beáta Petrášová.

Zuzana Ševečková, 12 rokov, Základná škola Juraja Fándlyho, Sereď