Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Súťaž vo viazaní šnúrok

Foto: Mgr. Dana Lepoková/TASR

Viazanie šnúrok úzko súvisí s jemnou motorikou. S touto činnosťou sa deti stretávajú už v predškolských zariadeniach a je jedným zo znakov školskej zrelosti dieťaťa.

Košice 8. mája (TASR) - Aj keď veľa druhov detskej obuvi dnes používa suchý alebo mechanický zips, viazanie šnúrok je zručnosť, ktorá by nemala byť cudzia žiadnemu dieťaťu. Viazanie šnúrok úzko súvisí s jemnou motorikou. S touto činnosťou sa deti stretávajú už v predškolských zariadeniach a je jedným zo znakov školskej zrelosti dieťaťa.

V stredu 4. mája sa všetci prvostupniari Súkromnej základnej školy, Tr. SNP 104, Košice, stretli na chodbe školy. Tu sme si vyskúšali viazanie šnúrok na rôzne spôsoby. Niektorým sa darilo viac, iným menej. Všetci sa snažili vykúzliť čo najkrajšie a najpevnejšie mašličky. Porota musela byť prísna, preto bol dôležitý aj čas. Postupným vyraďovaním súťažiacich sme sa dopracovali k výhercom:
1. miesto: Slávka Vandrová, 4.ročník
2. miesto: D. Pajorová, 3. ročník
3. miesto: Adrián Pásztor, 2. ročník
4. miesto: Gabika Kolesárová, 1. ročník
Milé ceny potešili malých vyhercov, všetci súťažiaci dostali sladké odmeny. Veríme, že najbližšie sa k nám pridajú aj ďalší…

Mgr. Dana Lepková, Súkromná základná škola, Tr. SNP 104, Košice