Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Import

Taliansko uzatvorilo hranice pre cestujúcich z 13 krajín

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tento týždeň Taliansko zaznamenalo nárast nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktoré sa pripisujú príchodu ľudí z Bangladéša.

Rím 9. júla (TASR) - Taliansko vo štvrtok uzatvorilo hranice pre cestujúcich z 13 krajín, ktoré v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 považuje za rizikové, uviedla agentúra DPA.

Podľa talianskeho ministra zdravotníctva Roberta Speranzu platí zákaz pre cestujúcich z Arménska, Bahrajnu, Bangladéša, Brazílie, Bosny a Hercegoviny, Čile, Dominikánskej republiky, Kuvajtu, Severného Macedónska, Moldavska, Ománu, Panamy a Peru.

"Globálne je pandémia v najakútnejšej fáze. Nemôžeme len tak riskovať všetko, čo za posledné mesiace obetovali Taliani. Preto sme sa rozhodli vybrať si cestu maximálnej opatrnosti," povedal Speranza.

Ľudia, ktorí sa v spomínaných krajinách nachádzali alebo cez ne prešli, sa do Talianska nedostanú a budú zastavení na hraniciach, dodal minister.

Taliansko taktiež zrušilo priame a prípojné lety do týchto krajín.

Tento týždeň Taliansko zaznamenalo nárast nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktoré sa pripisujú príchodu ľudí z Bangladéša. Epidémia vírusového ochorenia už nie je v krajine v kritickej fáze, avšak úrady sa obávajú, že čoskoro nastane druhá vlna nákazy.