Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Tender súvisiaci s eHealthom napadol neúspešný uchádzač

Ministerstvo zdravotníctva vypísalo tender vlani v lete.

Bratislava 14. januára (TASR) - Tender na softvérové riešenie Národného zdravotníckeho informačného systému (NZIS) potrebného pre elektronizáciu zdravotníctva má meškanie oproti pôvodnému plánu. Na podnet neúspešného uchádzača sa ním zaoberá Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).

ÚVO začal v pondelok 13. januára konanie o námietke jedného z uchádzačov. Ten napadol svoje vylúčenie z tendra. O koho ide nie je zo zverejneného oznámenia ÚVO známe. Kto všetko sa do tendra prihlásil nekonkretizuje ani ministerstvo zdravotníctva.

Ako poukázala hovorkyňa rezortu Martina Lidinská, zákon v súčasnosti neumožňuje povedať, koľko uchádzačov sa do tendra prihlásilo. "Samozrejme hneď, ako to bude zákon povoľovať, MZ SR bude o výsledkoch VO informovať. Keďže konanie o námietke ešte nie je ukončené, je predčasné vyjadrovať sa k tomu, aký bude jeho výsledok," povedala pre TASR.

Ministerstvo vypísalo tender vlani v lete. Predpokladaná hodnota zákazky je 40,25 milióna eur bez DPH. Pôvodne sa plánovalo, že by sa projekt začal realizovať od decembra 2013, skončiť sa mal v septembri 2015.