Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Import

Termín nominácií na ocenenie osobností kraja predĺžili do 15. októbra

Na archívnej snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Foto: TASR - Pavol Zachar

Verím, že prostredníctvom nominácií spoznáme tvorivú prácu či oblasti, v ktorých sú aktívni výnimoční ľudia v kraji, vyzval na nominácie predseda BSK Juraj Droba.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Nominovať kandidátov na ocenenie osobností Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) možno až do 15. októbra. Samosprávny kraj predĺžil pôvodne stanovenú lehotu na predkladanie nominácií.

"K už vyše stovke laureátov môžu opäť pribudnúť ďalšie mená, ktoré si tieto ocenenia zaslúžia. Verím, že prostredníctvom nominácií spoznáme tvorivú prácu či oblasti, v ktorých sú aktívni výnimoční ľudia v kraji," vyzval na nominácie predseda BSK Juraj Droba.

Kandidátov na ocenenie môžu navrhnúť obyvatelia, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v kraji. Prihlasovací formulár je zverejnený na webovej stránke kraja. Vyhlásenie laureátov sa uskutoční vo februári 2021.

Najvyšším ocenením BSK je Výročná cena Samuela Zocha, udeľovaná je fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o spoločenský a ekonomický rozvoj kraja a život jeho občanov.

Jednotlivcom a organizáciám, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a reprezentáciu kraja, udeľuje BSK Pamätný list.

Výhradne zahraničným osobám môže byť udelené Čestné občianstvo BSK. Týka sa významných osobností a autorít, ktoré majú značný a dlhodobý podiel na rozvoji a prezentácii Bratislavského kraja či vzťahov medzi regiónmi a národmi.

Od roku 2018 pribudlo ocenenie in memoriam - Historická osobnosť regiónu. Je určené osobnostiam, ktoré svojím celoživotným prínosom významne ovplyvnili historický vývoj v Bratislavskom kraji.

Predstavitelia BSK odovzdajú taktiež Cenu verejnosti, o ktorej rozhodujú samotní obyvatelia kraja vo verejnom hlasovaní.