Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Tvrdý príklad na poučenie

Foto: TASR

8. ročník základnej školy a... 6. mesiac tehotenstva... Lenže toto, bohužiaľ, nie je scenár amerického filmu so šťastným koncom. Je to príbeh z nášho okolia.

Bánovce nad Bebravou 28. marca (TASR) - Trinásť rokov... 8. ročník základnej školy a... 6. mesiac tehotenstva...
Určite sa vám to zdá zvrátené a príliš vzdialené. Lenže toto, bohužiaľ, nie je scenár amerického filmu so šťastným koncom. Je to príbeh z nášho okolia. Ak ste sa ale zamysleli nad tým, či je to dievča z rómskej rodiny alebo zo zlých sociálnych pomerov, neuľahčím vám to. Nie je.

Obyčajné veselé dievča, ktoré možno poznáte práve vy. Zrazu začala nosiť väčšie tričká a priberať. Výsmechy okolia sú určite nič oproti tomu, čo prežíva. Skôr, ako ju odsúdite za nezodpovednosť a neviem čo ešte, sa ale zamyslite... Čo ak by to bola vaša dcéra, sestra či spolužiačka? Tu už niet cesty späť. Dieťa je záväzok na celý život. A akou matkou mu bude dievča, len o pár rokov staršie od neho samého? Ak ju rodina podporí a pomôže jej to zvládnuť, ešte stále je šanca pre krásnu budúcnosť oboch.

Preto neodsudzujme takéto veľké omyly, ale hľadajme podstatu. Možno sa práve my ostatní poučíme z tohto príkladu, ktorý nám nastolil sám život.

Miriama Prievalská, Gymnázium Janka Jesenského Bánovce nad Bebravou