Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Import

Učitelia postavili pred Úradom vlády stromček s prázdnymi škatuľami

Od odborárov učitelia očakávajú, že budú trvať na svojich pôvodných požiadavkách a vyvíjať dostatočný nátlak na vládu, aby tieto požiadavky nakoniec štát akceptoval.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Učitelia z bratislavskej Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Júliusa Kowalského dnes pred Úradom vlády postavili vianočný stromček, na ktorý povešali prázdne plastové škatule. Na vrch stromčeka položili transparent s nadpisom Vládna vianočná nádielka pre školstvo.

Podľa pedagogičky Gabriely Badínovej stromček s prázdnymi škatuľami symbolizuje, ako vláda naplnila požiadavky učiteľov. "Toto je darček vlády pre školstvo," komentovala Badínová. "Cieľ štrajku, ktorým bolo primárne systémové financovanie a systémové riešenie problémov školstva, sa momentálne zvrhlo už len na hádanie sa o percentách na platy učiteľov," dodala. Po ozdobení stromčeka 16 učiteľov zaspievalo pred Úradom vlády koledy.

Od odborárov učitelia očakávajú, že budú trvať na svojich pôvodných požiadavkách a vyvíjať dostatočný nátlak na vládu, aby tieto požiadavky nakoniec štát akceptoval. ZUŠ Júliusa Kowalského, rovnako ako banskobystrické Gymnázium Mikuláša Kováča, sa dnes zapojila do štafetového štrajku a nevyučovala.

Do konca týždňa sa školskí zamestnanci chystajú vyjsť do ulíc v Trnave, Nitre a v Bratislave. Na podporu svojich učiteľov dnes zorganizovali protest košickí študenti.