Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Import

Univerzitná nemocnica v Bratislave má nový web

Na snímke Univerzitná nemocnica Bratislava - Nemocnica Ružinov. Foto: TASR/Michal Svítok

Za web nemocnica zaplatila 3800 eur.

Bratislava 20. júna (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) má po ôsmich rokoch novú webovú stránku. Ako jedna z mála zdravotníckych zariadení v SR spustila zároveň aj jej verziu optimalizovanú pre smartphony a tablety. Za web nemocnica zaplatila 3800 eur. Do polovice júla bude stránka v skúšobnom režime, neskôr chystá nemocnica aj jazykové mutácie.

"Naším cieľom bolo vytvoriť modernú, formou jednoduchú a zároveň obsažnú, reprezentatívnu webovú stránku hodnú najväčšej nemocnice v SR, orientovanú prioritne na potreby pacientov," uviedla hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Starý web podľa jej slov technickým riešením neumožňoval flexibilnú administráciu a využitie nových webových technológií. Priblížila, že nový web si vyžiadala nielen zastaranosť pôvodného riešenia, ale aj nutnosť plniť aktuálne štandardy prístupnosti webu, legislatívne požiadavky týkajúce zverejňovania informácií v súvislosti s verejným obstarávaním a v neposlednom rade kritika verejnosti na funkčnosť, neprehľadnú formu a obsah webu.

UNB sa skladá z piatich nemocníc, sídliacich na rôznych miestach v Bratislave. Vlani vykázala takmer 100.000 hospitalizácií, milión ambulantných vyšetrení a 54.000 operácií. Je najväčším zdravotníckym zariadením v SR, zriaďovateľom je ministerstvo zdravotníctva.