Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

V UNB ošetrili vyše 80 ľudí, ktorí padli na zamrznutých chodníkoch

Na snímke Univerzitná nemocnica Bratislava - Nemocnica Ružinov. Foto: TASR/Michal Svítok

Ľudia si pri páde najčastejšie porania ruky a nohy, vo vážnejších prípadoch si zlomia členky, zápästia, kľúčne kosti, rebrá, panvy.

Bratislava 2. februára (TASR) - Na centrálnych príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili od dnešného rána do 16. h vyše 80 ľudí, ktorí sa zranili po páde na zamrznutých chodníkoch a cestách.

"Takúto situáciu UNB ešte v tejto zimnej sezóne nezažila. Ľudí ošetrujeme počas celého dňa. Väčšina nepotrebuje hospitalizáciu," opísala situáciu hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Ľudia si pri páde najčastejšie porania ruky a nohy, vo vážnejších prípadoch si zlomia členky, zápästia, kľúčne kosti, rebrá, panvy. "Evidujeme aj otrasy mozgu a poranenia chrbtice," dodala hovorkyňa.

Predpoludním privážali záchranári najmä starších ľudí, ktorí sa zranili cestou do kostola. Medzi poranenými sú všetky vekové kategórie. Rušná bola aj noc zo soboty (1. 2.) na dnes.

Stano Maťašovská ubezpečila, že UNB zatiaľ nápor pacientov zvláda. "Situácia sa v Bratislave komplikuje od stredy 29. januára, keď sme počas dňa ošetrili približne 40 ľudí po páde na ľade. Počet pacientov denne stúpa. V sobotu počas dňa prekročil 60," poznamenala.