Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Víťazom Študentského behu je Róbert Valiček

Foto: Tomáš Gerši/TASR

V nedeľu predpoludním (11. novembra) sa do ulíc Bratislavy rozbehlo celkovo 330 bežcov, čo je o sto viac, ako v minulom roku.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Víťazom druhého ročníka Študentského behu sa stal bývalý olympijský reprezentant v chôdzi Róbert Valiček. Trať dlhú 12,5 kilometrov zabehol za 42:54 minút. "Bežalo sa mi veľmi dobre. Síce fúkal nárazový vietor, ale pocitovo som dobre," zhodnotil víťaz behu. Do cieľa o 35 sekúnd neskôr dobehol Pavol Bukovác a za ním Ľubomíra Maníková s časom 46:58 min.
Foto: Tomáš Gerši/TASR

V nedeľu doobeda sa do ulíc Bratislavy rozbehlo celkovo 330 bežcov čo je o sto viac, ako v minulom roku. Projekt podporil aj primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, no pre pracovné povinnosti sa do behu nezapojil, a tak aspoň výstrelom z pištole odštartoval bežcov."Predpokladám, že z toho vznikne tradícia, ktorá bude tento beh ponúkať každý rok pre všetkých študentov, ktorí majú záujem týmto spôsobom si uctiť deň študentstva," povedal pre Školský servis TASR primátor Bratislavy. "Povedal by som, že aj toto podujatie potvrdzuje, že Bratislava sa naozaj stala bežeckým mestom," doplnil Ftáčnik. Súťažiaci bežali trasu dlhú 12.5 kilometrov.
Foto: Tomáš Gerši/TASR

Trasa behu viedla popri vysokých školách smerom k mostu Lafranconi, ďalej pokračovala k nábrežiu Dunaja k Filozofickej fakulte UK odkiaľ prešli po Starom moste na druhú stranu Dunaja. Bežci ďalej pokračovali po cyklistickom pruhu, po petržalskej hrádzi, cez most Lafranconi späť do cieľa v Mlynskej doline.Študentský beh je jednou z akcií, ktorou si Bratislava pripomína výročie novembrových udalostí z roku 1989. "Cieľom behu je poskytnúť študentom možnosť športového zážitku, ktorý je spojený s oslavami dňa študentstva. Čiže je to prvá z akcií, ktoré tento týždeň budeme organizovať spolu s Radou študentov vysokých škôl a ktoré vyvrcholia 17. novembra, teda na dni študentstva," prezradil primátor Bratislavy. Študentský beh 2012 zorganizovali agentúra Quinta Essentia a mesto Bratislava.



Tomáš Gerši, Univerzita Komenského Bratislava