Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

Kniha Hillary Clintonovej Hard Choices žne úspech

Hillary Clintonová drží svoju knihu Ťažké rozhodnutie pred autogramiádou 16. júna 2014 Foto: TASR/AP

Podľa vydavateľstva Simon & Schuster sa od 10. júna, keď sa dostala kniha Hard Choices na trh, predalo vyše 100.000 výtlačkov.

New York 19. júna (TASR) - Životopisná kniha bývalej prvej dámy USA a exministerky zahraničných vecí Hillary Clintonovej "Hard Choices" (Ťažké rozhodnutia) sa počas prvého týždňa predávala dostatočne dobre na to, aby sa zaradila medzi najobľúbenejšie diela roka v oblasti literatúry faktu.

Začiatok jej predaja bol však zároveň oveľa pomalší než pri Clintonovej predchádzajúcich pamätiach "Living History" (Živá história).

Podľa vydavateľstva Simon & Schuster sa od 10. júna, keď sa dostala kniha Hard Choices na trh, predalo vyše 100.000 výtlačkov. Pre porovnanie, za prvý týždeň predaja diela Living History to bolo okolo 600.000 výtlačkov.

Pravdepodobnou príčinou väčšieho úspechu bolo, že memoáre Living History obsahovali aj Clintonovej prvé obsiahlejšie vyjadrenia k ľúbostnej afére medzi prezidentom Billom Clintonom a praktikantkou v Bielom dome Monicou Lewinskou.

Očakávania pri autobiografickom diele Hard Choices, ktoré pokrýva Clintonovej štyri roky vo funkcii ministerky zahraničných vecí, sa zameriavali skôr na to, či bude kniha obsahovať aj nejaké náznaky o kandidovaní političky na prezidentský úrad vo voľbách v roku 2016.

Hard Choices sa však končia Clintonovej vyjadrením, že ešte nie je rozhodnutá.