Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

USA prekročili hranicu 130 000 úmrtí na koronavírus

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spojené štáty sú krajinou, ktorú koronavírusová pandémia zasiahla najťažšie, a to v počte prípadov nákazy i počte úmrtí.

Washington 6. júla (TASR) - Počet obetí pandémie nového koronavírusu prekročil v pondelok v Spojených štátoch hranicu 130.000. Vyplýva to z údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa, na ktorú sa odvolala agentúra AFP.

Z priebežne aktualizovanej bilancie tejto univerzity vyplýva, že v USA dosiaľ zaznamenali 130.007 úmrtí spojených s ochorením COVID-19. Nákazu vírusom SARS-CoV-2 potvrdili v celkovo 2.888.729 prípadoch.

Spojené štáty sú krajinou, ktorú koronavírusová pandémia zasiahla najťažšie, a to v počte prípadov nákazy i počte úmrtí.

Počet prípadov sa v uplynulých dňoch začal zvyšovať, pričom v piatok úrady zaznamenali vôbec najväčší nárast od začiatku epidémie - 57.683 nových prípadov infekcie.

Napriek výrazne stúpajúcim počtom nakazených americký prezident Donald Trump v sobotu v príhovore k občanom pri príležitosti tohtoročného Dňa nezávislosti USA vyzdvihol postup krajiny v boji proti pandémii nového koronavírusu.

"Naša stratégia napreduje dobre," povedal Trump v sobotu večer miestneho času vo vystúpení v záhrade Bieleho domu.