Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Import

Útočník zastrelil irackú influencerku z TikToku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Om Fahad si získala fanúšikov svojimi odľahčenými videami na TikToku, v ktorých tancovala na irackú hudbu v priliehavom oblečení.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bagdad 27. apríla (TASR) - Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na iracké úrady.

Vrah predstieral, že je kuriér prichádzajúci s donáškou jedla.

Om Fahad si získala fanúšikov svojimi odľahčenými videami na TikToku, v ktorých tancovala na irackú hudbu v priliehavom oblečení.

Vo februári roku 2023 jej súd vymeral šesť mesiacov vo väzení za zdieľanie "videí s neslušným prejavom, ktorý rozvracia cudnosť a verejnú morálku".

Iracká vláda minulý rok spustila kampaň zameranú na očistenie sociálných médií od obsahu narúšajúceho irackú "morálku a tradície". Ministerstvo vnútra vymenovalo komisiu, ktorá má vyhľadávať a označovať na TikToku, YouTube a ďalších platformách videá s nevhodným obsahom.

Agentúra AFP píše, že odvtedy sa komisia zhostila svojej úlohy iracká polícia zatkla viacerých internetových influencerov.