Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Import

V auguste sa môžu seniori opäť vzdelávať v letnej univerzite

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Úvodná prednáška 13. augusta, venovaná osídľovaniu dnešného hlavného mesta, bude prístupná pre účastníkov letnej seniorskej univerzity aj pre médiá a začne o 14.00 h.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Skôr narodení Bratislavčania sa budú môcť opäť aktívne vzdelávať v Letnej univerzity seniorov. Jej druhý ročník odštartuje úvodnou prednáškou 13. augusta.

"Po mimoriadne pozitívnych minuloročných ohlasoch už dnes očakávame viac ako sto seniorských poslucháčov," informoval TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Pre tento veľký záujem budú všetky prednášky prebiehať v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.

Absolvent získa certifikát
Otváracia prednáška, ktorá sa začne o 14.00 h, bude venovaná osídľovaniu dnešného hlavného mesta. Sériu štyroch odborných cyklov uzatvorí 22. augusta téma, ktorá súvisí s Európskym rokom aktívneho starnutia a možnosťami samosprávy zapájať skôr narodených spoluobčanov do verejného, spoločenského života. "Každý absolvent univerzity získa certifikát o účasti na projekte, ktorý prispel k jeho celoživotnému vzdelávaniu," poznamenal Andrassy.

Prihlasovanie na letný vzdelávací projekt
Záujemcovia o účasť na letnom vzdelávacom projekte získajú viac informácií o podmienkach podania prihlášky, priebehu jednotlivých seminárov v kancelárii prvého kontaktu (Front Office, Primaciálne námestie) alebo prostredníctvom e-mailu na adrese senior@bratislava.sk, respektíve na oficiálnej webovej stránke mesta www.bratislava.sk.

Projekt organizuje mesto v spolupráci s Univerzitou Komenského. Úvodná prednáška 13. augusta bude prístupná nielen pre účastníkov letnej seniorskej univerzity, ale aj médiá.