Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

VIDEO: V Petržalke otvorili nový areál PumpPark Petržalka

Z otvorenia nového verejného areálu PumpPark Petržalka, ktorý je dĺžkou svojich dráh najväčším areálom svojho druhu v strednej Európe. Foto: TASR - Dano Veselský

Za myšlienkou projektu stojí občianske združenie (OZ) Pedál. Cyklistickí nadšenci sa do jeho realizácie pustili už v roku 2014.

Bratislava 23. júla (TASR) – V bratislavskej Petržalke otvorili v piatok nový verejný areál PumpPark Petržalka, ktorý je dĺžkou svojich dráh najväčším areálom svojho druhu v strednej Európe. Vznikol rekonštrukciou existujúceho, avšak zanedbaného športového areálu bikrosovej cyklistickej dráhy. Ide o komunitný projekt organizovaný dobrovoľníkmi.

"Nový pumptrack sa nachádza na Haanovej ulici, uprostred najväčšieho sídliska na Slovensku a poskytuje možnosti pre športové vyžitie nielen pre obyvateľov oblasti, ktorá má chronický nedostatok verejných športovísk, ale celkovo pre širokú verejnosť," uviedla pre TASR Eva Uhliariková predsedníčka občianskeho združenia (OZ) Bajkslava.



Nový areál poskytuje možnosť športového vyžitia pre vyznávačov kolesových športov rôznej výkonnosti a veku, najmä cyklistov, ale aj kolobežkárov, skejterov a in-line korčuliarov. Po dokončení prestavby je k dispozícii takmer 550 metrov dráh rôznej obtiažnosti.

Za myšlienkou projektu stojí občianske združenie (OZ) Pedál. Cyklistickí nadšenci sa do jeho realizácie pustili už v roku 2014. Na prevádzku a údržbu areálu môže finančne prispieť aj verejnosť. Bližšie informácie sú k dispozícii na webovej stránke www.pumppark.sk.