Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Import

V prvé januárové dni v Nových Zámkoch zamestnali policajtov krádeže

Ilustračné foto Foto: TASR

V priebehu prvých dní roka 2016 sa museli novozámockí policajti zaoberať viacerými krádežami.

Nové Zámky 7. januára (TASR) – V priebehu prvých dní roka 2016 sa museli novozámockí policajti zaoberať viacerými krádežami. K jednej došlo 4. januára, kedy sa zlodej vlámal do lahôdok v Nových Zámkoch. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Božena Bruchterová, páchateľ rozbil sklenenú výplň z prednej strany budovy a cez vzniknutý otvor vošiel do predajne, z ktorej odcudzil zásuvku z registračnej pokladnice s finančnou hotovosťou 25 eur.

Krátko po spáchaní skutku policajti vykonávali previerky na autobusovej stanici. "Za účelom zistenia totožnosti predviedli na políciu podozrivého muža, ktorý pri sebe nemal doklady. Počas vypočúvania zistili, že do predajne sa mal vlámať tento muž. Poverený policajt 25-ročného Reného obvinil z prečinu krádeže a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," uviedla Bruchterová.

K ďalšej krádeži došlo 5. januára, kedy sa zlodej vlámal do dvoch viničných chatiek v Malých Kosihách. Podľa polície páchateľ na prvej chate rozbil okno, cez ktoré vošiel dnu. Objekt prehľadal a povynášal von rôzne veci. Následne prešiel k vedľajšej chate, na ktorej tiež rozbil okno. Keď z nej začal vynášať veci, prichytili ho priamo pri skutku policajti, ktorých zavolal majiteľ. "Krádežou a poškodením bola spôsobená škoda 380 eur. Z prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinil poverený policajt 19-ročného Jána zo Sazdíc," uviedla Bruchterová.