Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Remišová: Mikulec má našu podporu

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády SR a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že Kovařík aj Mikulec by mali odstúpiť.

Bratislava 25. júla (TASR) – Polícia potrebuje na svoju prácu pokoj, a nie neustále zaťahovanie do spravodajských a politických bojov. Vyhlásila to líderka koaličnej strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová. Deklarovala zároveň, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) má podporu jej strany.

„Vo voľbách sme ľuďom sľúbili, že polícia bude mať voľné ruky a v súlade so zákonom bude môcť vyšetrovať všetky podozrenia z trestných činov. Určite sa nechceme vrátiť do časov, keď minister vnútra zametal pod koberec všetky kauzy vplyvných ľudí a keď policajný prezident pomáhal zločincom získavať informácie z policajných databáz," uviedla Remišová.

O vine a nevine podľa jej slov nerozhoduje polícia, ale nezávislé súdy na základe dôkazov. Považuje preto v tomto štádiu za zbytočné rozoberať výpovede jednotlivých zločincov a neustále pre to odvolávať ministra vnútra.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v nedeľu informoval, že predseda Národnej rady SR a Sme rodina Boris Kollár požiadal partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Riešiť chcú otázku zotrvania Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. Majú vážne výhrady. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že Kovařík aj Mikulec by mali odstúpiť.