Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

V Slovnaft Aréne sa predviedli motorkári

Adrenalínové ukážky jazdcov na štadióne Ondreja Nepelu Foto: Lukáš Valentovič/Bratislava

Dlho očakávaná motocrosová freestylová šou privítala na pôde Štadióna Ondreja Nepelu špičkových jazdcov z rôznych kútov sveta


Bratislava 12. novembra (TASR) - Hlavným lákadlom bola price money v hodnote 10 tisíc eur. Priebeh celého podujatia moderovala známa funrádiovská dvojica Junior a Marcel. Silné zastúpenie medzi pretekármi mala hlavne Česká republika. Divákom sa predstavili Franta Maca, Martin Koreň, Libor Podmol a český 12-ročný talent Matej Česák. Na štartovnej listine sa objavil aj závodník reprezentujúci Slovensko - Bratislavčan Branislav Nikš.Avizovaný účastník Sony Xperia Freestyle X-Night Edgar Torronteras nakoniec pre technické problémy s poistkou nevystúpil. Manažment pár dní pred akciou zistil, že mu vypršala platnosť medzinárodných poistiek a je poistený len na území Španielska.



"Veľmi nás to mrzí, na Edgara sme sa všetci tešili" uviedol organizátor akcie.Ďalším sklamaním pre divákov bolo nešťastné zranenie jazdca na BMX Dušana Antalíka. Počas predpoludňajšieho nácviku skoku na motorkárskej rampe si pri páde poranil nohu a spôsobil si zlomeninu ľavej nohy v oblasti členka."Žiaľ štartovať nemôžem. Na akciu som sa veľmi tešil, ale so zlomeninou skákať nemôžem", uviedol Antalík.Akcie sa zaobišla bez zranení a už dnes sa jazdci pripravujú na ďalšie adrenalínové súťaže.

Tabuľka hodnotenia jazdcov podľa počtu bodov:

1. Meikel Mellero 103 b
2. Rinaldo David 95 b
3. Libor Podmol 94 b
4. Hannes Ackermann 92 b
5. Martin Koren 87 b
6. Daisuke Suzuki 80 b



Lukáš Valentovič, STU Bratislava