Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Vadovičová už myslí na Paríž: Je to pre mňa dôležitejšie ako MS

Na snímke trojnásobná medailistka z MS v saudskoarabskom Al Aine a slovenská reprezentantka v parastreľbe Veronika Vadovičová počas tlačovej konferencie 21. novembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Naubauer

Vadovičová si odbila premiéru na paralympiáde v Sydney 2000 a získala cenný kov na všetkých hrách od roku 2008. Dohromady má na konte šesť olympijských medailí (4-1-1).

Bratislava 6. decembra (TASR) - Slovenská parastrelkyňa Veronika Vadovičová sa už teraz sústredí na paralympijskú prípravu pred Parížom 2024. Miestenku na vrcholové podujatie si zaistila na podujatí Svetového pohára v Chateauroux.

Vrcholom budúceho roka je septembrový svetový šampionát v peruánskej Lime. Vadovičová sa však viac zameriava na strelecký kemp v Paríži, kde si bude môcť vyskúšať podmienky pred PH 2024. "Náš cieľ bol zisk miestenky, aby sme sa už teraz mohli sústrediť na samotnú paralympiádu. Budúci rok sa chcem dostať na kemp do Paríža, aby sme si nastavili miery, otestovali strelnicu a na základe toho trénovali doma. Momentálne rokujeme s Francúzmi, kedy by sa tam dalo odcestovať. Je to pre mňa väčšia priorita ako nadchádzajúce MS," priznala Vadovičová v rozhovore pre Športové centrum polície. Na tohtoročných MS v Spojených arabských emirátoch získala zlato v disciplínach R3 vzduchová puška v ľahu ženy a muži a R2 vzduchová puška v stoji ženy. Zároveň pridala bronz v disciplíne R8 malorážka 3x40 ženy.

Vadovičová dodala, že veľkou súčasťou úspechu je aj kondičná a technická príprava, ktorá je v streleckom športe kľúčová: "Za úspechom je vždy drina. Je to celoročná príprava a nespočíva len v streľbe, je tam aj kondičná príprava a technické veci. Na začiatku tohto roka nám úplne odišla vzduchová puška, skúšali sme nové veci a novú pušku sme našli mesiac pred MS. V ďalšej sezóne budem súťažiť s novým streleckým kabátom a hľadať ďalšie technické vylepšenia."

Vadovičová si odbila premiéru na paralympiáde v Sydney 2000 a získala cenný kov na všetkých hrách od roku 2008. Dohromady má na konte šesť olympijských medailí (4-1-1).