Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Vedci môžu získať mentoring pre grant Európskej rady pre výskum

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Perspektívni uchádzači dostanú mentoring od aktuálnych držiteľov ERC grantov a bývalých členov hodnotiacich panelov ERC pre jednotlivé vedné oblasti.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Národná kancelária Horizontu a Nadácia ESET vyhlásili výzvu pre komplexný mentoring žiadateľov pre grant Európskej rady pre výskum (ERC). TASR o tom informovala Eva Vašková z Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR.

"Podmienkou je zámer uchádzať sa o ERC grant v horizonte troch rokov a spĺňať podmienky profilov výskumných pracovníkov ERC. Ide o kvalitný mentoringový program. Našim vedcom a výskumníkom prináša poradenstvo na najvyššej úrovni a hĺbkovú pomoc s projektom ako po formálnej, tak po obsahovej stránke," konkretizovala Katarína Šimková, marketingová manažérka pre Horizont Európa z Národnej kancelárie Horizontu v CVTI SR. V prípade, že výskumník potrebuje poradiť, či je ERC grant pre neho vhodnou príležitosťou, má záujem skonzultovať svoj zámer alebo svoj profil, stačí osloviť Národnú kanceláriu Horizontu.

Perspektívni uchádzači dostanú mentoring od aktuálnych držiteľov ERC grantov a bývalých členov hodnotiacich panelov ERC pre jednotlivé vedné oblasti. Grantová výzva má zvýšiť úspešnosť podávateľov projektov zo slovenských inštitúcií.

Grantová výzva je otvorená pre všetky vedné odbory. Uchádzať o podporu sa dá v akejkoľvek oblasti. Všeobecne, ERC hodnotí projekty v troch kategóriách, ktoré pokryjú rôzne témy: vedy o živej prírode, fyzikálne vedy a inžinierstvo, sociálne a humanitné vedy.

Požiadať o mentoring môžu vedci a výskumníci do 21. januára 2022. Samotný mentoring sa začne od 22. februára a potrvá do 30. novembra 2022.