Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Import

Veľkonočné prípravy v ZŠ na Holubyho ulici v Piešťanoch

Foto: Božena Kučerová/TASR

V predveľkonočnom období deti zo Školského klubu v ZŠ na Holubyho ul. v Piešťanoch vytvárali veľkonočné dekorácie. Fantázii sa medze nekládli a v každom oddelení vznikali kraslice, kuriatka, zajačiky

Piešťany 5. apríla (TASR) - Obdobie pred Veľkou nocou je v školskom klube v ZŠ na Holubyho ulici v Piešťanoch tradične venované zvykom a tradíciám slovenského ľudu.
V každej záujmovej činnosti sa tejto tematike radi venujú. Deti všetko zaujíma a radi sa zoznamujú s tým, ako to bolo kedysi, v období ich prastarých mám. Na obrázkoch si pozerali deti oblečené v slovenských ľudových krojoch, ako ukazujú priebeh šibačky a polievačky kedysi na dedinách. Zaujali ich aj obrázky kraslíc z rôznych regiónov vyrábaných tradičnými technikami. Je škoda, že ešte nie sú také zručné, aby ich vyrobili také dokonalé. Preto sme vymysleli jednoduchšie techniky, aby aj ich kraslice boli rovnako zaujímavé a pekné. Fantázii sa medze nekládli a v každom oddelení vznikali kraslice pestrofarebné, maľované, či lepené. Deti vyrábali i tradičné sliepočky, kuriatka, zajačikov, či košíčky a EKO korbáčiky z novín.
Rodičia našich detí sa určite potešili, keď deti priniesli domov vlastnoručne vyrobené veľkonočné dekorácie. Tie sú vždy najcennejšie.

Božena Kučerová, Základná škola na Holubyho ulici v Piešťanoch