Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Import

Víťazom golfového turnaja Faldo Series v Lomnici je Oliver Gábor

Foto: Adam Rohaľ/TASR

V golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici sa konal 54-jamkový slovenský šampionát Faldo Series Slovakia Championship. Piati víťazi sa kvalifikovali na 16. Európske finále

Poprad 30. augusta (TASR) - V golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici sa konal slovenský šampionát Faldo Series Slovakia Championship. Súťažili juniori vo veku 12 až 21 rokov. Piati víťazi vo svojich vekových kategóriách – traja chlapci a dve dievčatá – sa kvalifikovali na 16. Európske finále, ktoré sa bude konať 11. – 13. septembra v Lough Erne.
Foto: Adam Rohaľ/TASR

Absolútnym víťazom turnaja sa stal Oliver Gábor, ktorý sa golfu venuje päť rokov a na turnaji sa zúčastnil už tretíkrát. „Prvý rok som bol vo svojej kategórií štvrtý, vlani druhý a až teraz sa mi podarilo dostať na prvé miesto“, hovorí Oliver. „Je to výborné, oproti minulému roku nastala zmena počasia. Vtedy sme mali krupobitie veľkosti golfových loptičiek, takže tento rok mať jasné modré nebo počas celých troch dní bolo úplne fenomenálne", hovorí Mattew Faldo, ktorému sa páčila výborná pohostinnosť, hotel a vynikajúca starostlivosť v celom rezorte. „Podarilo sa nám ísť na výlet a pozrieť sa na pohorie, takže každému, kto by chcel prísť na turistiku to jednoznačne odporúčam“, dodal na záver.
Foto: Adam Rohaľ/TASR

Organizátorom turnajov na Slovensku je Sylvia Hrušková z golfového rezortu Black Stork. Chceli rozšíriť golf na Slovensku a vymysleli, že najlepším spôsobom ako to urobiť by bolo organizovať FALDO SERIES turnaj. Ten sa v Lomnici koná už tretí rok. "Práve dnes sme predĺžili kontrakt na ďalšie tri roky,“ povedal pre Školský servis TASR Matthew Faldo, syn zakladateľa FALDO SERIES Sira Nicka Falda. Podľa jeho slov je slovenský golf na vzostupe. Príkladom je Natália Hečková, ktorá prešla celým FALDO SERIES. Minulý rok vo Veľkej Lomnici vyhrala, postúpila do Severného Írska, kde taktiež vyhrala a následne postúpila do Číny. V Číne hrala veľmi dobre a tento rok je tu znova a ide stále vyššie a vyššie.

Tento rok do golfového rezortu Black Stork Veľká Lomnica prišla aj fyzioterapeutka Valerie Netteingham, ktorá robila golfistom spolu s ich trénerom a koučom testy o ohybnosti, rovnováhe a stabilite ich tela. Zisťovali, ako zle sú na tom a aký vplyv má ich problém na golfovom švihu pri odpale. „Nebola som na mnohých turnajoch, ale pracujem s Anglickou ženskou golfovou asociáciou, kde majú mladí golfisti tréningové dni raz do mesiaca,“ povedala pre Školský servis TASR Valerie Nettleingham.

Foto: Adam Rohaľ/TASR


Výsledky turnaja:

Kategóriu dievčatá do 16 rokov vyhrala Emma Klimentová (skóre 235; 76/79/80; HCP pred turnajom 3,8 po turnaji 3,4; goflový klub Tále) pred Alexandrou Patákovou a Leou Klimentovou.

Kategóriu junioriek do 21 rokov vyhrala Katarína Chovancová (skóre 225, 73/76/76; HCR pred 0 po 0,1; golfový klub Scotland) pred Natáliou Hečkovu (skóre 225, 75/72/79; HCP pred turnajom 0,2 po 0,1; golfový klub Welten, na 3. mieste sa umiestnila Lina Sekerková (skóre 236, golfový klub Welten).

V kategórii juniorov do 16 rokov vyhral Matej Malíček (skóre 229; 79/76/74; HCP pred turnajom 5 a po 3,7; golfový klub Welten) pred Jánom Frieszom, ml (Skóre 236; 71/92/73; HCP pred 2,5 a po 1,7; LGK) a Dominikom Oravcom (skóre 236, golfový klub Pegas).

Turnaje Faldo Series sa konajú v 28 krajinách po celom svete. K predchádzajúcim víťazom patria Rory Mcllroy, Nick Dougherty, Marc Warren, John Parry, Melissa Reid, Florentyna Parker a Yani Tseng.




Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec