Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Import

Vodu z vodovodu pijú študenti len občas

Informačné panely na propagáciu konzumácie pitnej vody Foto: Mgr. Marta Kétyiová/TASR

Na anketovú otázku Piješ vodu z vodovodu? odpovedalo 140 študentov SOŠ obchodu a služieb v Komárne. Našli sa aj takí, ktorým voda z vodovodu vôbec nechutí, a preto ju vôbec nepijú.

Komárno 4. apríla (TASR) - Akcia pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorá bola zameraná na propagáciu konzumácie pitnej vody, sa uskutočnila vo štvrtok 22. marca v našej škole - Strednej odbornej škole obchodu a služieb - Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola Komárno.
Súčasťou podujatia boli informačné panely v slovenskom aj v maďarskom jazyku, uskutočnila sa aj relácia v školskom rozhlase, tiež dvojjazyčne. V miestnosti pre športové hry žiaci, ale aj učitelia mohli zistiť „ako chutí voda„. Pre účastníkov akcie bola pripravená krátka anketa, cieľom ktorej bolo zistiť kto „čo pije najradšej“. Obsahovala jedinú otázku: Piješ vodu z vodovodu? Odpovede boli rôzne. Našli sa aj takí, ktorým voda z vodovodu vôbec nechutí, a preto ju vôbec nepijú, ďalší uprednostňujú džús, colu, či balenú vodu. Na anketovú otázku odpovedalo 140 osôb. Najviac, 60 percent opýtaných, odpovedalo, že vodu z vodovodu pijú len občas a ich pitný režim je rôznorodý. Iba 21 percent respondentom chutí voda z vodovodu, 9,29 pije iba balenú vodu, 7,85 percent uprednostňuje džús a colové nápoje a 1,43 percent opýtaných ešte vodu z vodovodu nevyskúšalo.
Z výsledku je vidieť, že žiaci vodu z vodovodu pijú, aj keď nie pravidelne. Našou úlohou bude v ďalšom období budovať u študentov pozitívne návyky k vode z vodovodu a k vode všeobecne.
Mgr. Marta Kétyiová, Stredná odborná škola obchodu a služieb Komárno