Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Import

Vyšehradské Medzinárodné palácové hry

Foto: Mgr. Pavol Rusnák/TASR

V dňoch 5. až 8. júla sa vo Vyšehrade v Maďarsku stretávajú nadšenci stredovekej histórie a stredovekého umenia na Medzinárodných palácových hrách.

Nové Zámky 13. júla (TASR) - V dňoch 5. až 8. júla sa vo Vyšehrade v Maďarsku stretávajú nadšenci stredovekej histórie a stredovekého umenia na Medzinárodných palácových hrách.
.

Pre účastníkov je zabezpečený bohatý program, predstavujúci rytierske turnaje jednotlivých panovníkov, napr. Jána Luxemburského, Karola Róberta, poľského panovníka Kazimíra.

Foto: Mgr. Pavol Rusnák/TASR


Konajú sa ukážky bojového umenia rozličných rytierskych rádov, stredoveké tance, predstavenie sokoliara, lukostrelcov a mnohé ďalšie atrakcie.

Foto: Mgr. Pavol Rusnák/TASR


Popri hlavnom programe môžu návštevníci Vyšehradu navštíviť viaceré fakultatívne programy ku ktorým patrí výstava stredovekých bábik, návšteva vínneho dvora, možnosť zúčastniť sa na divadelnom predstavení, prechádzka a nákupy na stredovekom jarmoku, kde sú k dostaniu prevažne pekné ľudovoumelecké výrobky, vystúpenia jarmočných komediantov a mnohé iné.

Foto: Mgr. Pavol Rusnák/TASR


Napriek tropickým horúčavám Medzinárodné palácové hry sa i tohto roku môžu pochváliť hojnou účasťou. Okrem maďarčiny bežne počuť aj slovenčinu, nemčinu, angličtinu...

Peadr. Helena Rusnáková, Obchodná akadémia Šurany