Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Vysokoškoláci i pedagógovia môžu získať grant do 5000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Uzávierka žiadostí je 29. júna, maximálna výška podpory na jeden projekt môže byť 5000 eur z plánovanej výšky 40.000 eur.

Bratislava 13. mája (TASR) – Projekty mimovládnych organizácií, ktoré prispievajú k zvyšovaniu úrovne vzdelávania a dávajú viac priestoru aktívnym študentom, profesorom, odborníkom a vedeckým pracovníkom na vysokých školách, sa môžu uchádzať o grant Nadácie Tatra banky Vedieť viac.

Uzávierka žiadostí je 29. júna, maximálna výška podpory na jeden projekt môže byť 5000 eur z plánovanej výšky 40.000 eur. Grantový program je zameraný na rozširovanie poznania v rámci jednotlivých učebných predmetov, vedných odborov a disciplín, na zlepšovanie vzdelávacích aj organizačných metód a metodík, rozvoj vedeckej a odbornej činnosti, aplikovanie získaných poznatkov v praxi i zlepšenie spoločenskej angažovanosti pedagógov a študentov vysokých škôl.

Podľa hovorkyne uvedenej banky Maríny Smolkovej vlani porota z 54 projektov vybrala 18 najlepších, ktorým rozdelili viac ako 40.000 eur. Informácie o uvedenom grante sú na internetovej stránke www.nadaciatatrabanky.sk.