Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Vysokoškoláci v Nitre sa budú učiť terapii pomocou divadla

Patrik Krebs. Archívna foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Manažérom projektu Vzdelávanie divadlom je Miroslav Ballay. Svoje skúsenosti študentom odovzdá dramaterapeut Patrik Krebs.

Nitra 22. októbra (TASR) – Na prepojenie divadelného umenia, terapie a vzdelávania poukáže worshop zameraný na takzvanú dramaterapiu v sociálnej praxi. V rámci dlhodobého projektu Vzdelávanie divadlom bude na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre prezentovať svoje skúsenosti dramaterapeut Patrik Krebs. Workshop sa bude v Univerzitnom tvorivom ateliéri konať od 26. do 28. októbra. Jeho súčasťou bude priame zapojenie účastníkov do aktivít, počas ktorých sa študenti dozvedia o súčasných trendoch v oblasti terapie poskytovanej formou dramatického umenia.

"Zoznámia sa s dramaterapiou i s pracovnými postupmi, ktoré sú úspešne aplikované v práci s vylúčenými skupinami, akými sú ľudia bez domova, telesne postihnutí, ľudia s psychiatrickou diagnózou, migranti, Rómovia, mentálne postihnutí alebo ľudia po výkone trestu," povedal o tvorivej dielni manažér projektu Vzdelávanie divadlom Miroslav Ballay.

Vedúci workshopu Patrik Krebs pôsobí ako učiteľ, dramaterapeut, režisér a fotograf. Je spoluzakladateľom a režisérom Divadla bez domova v Bratislave, v ktorom hrajú ľudia bez domova, telesne postihnutí, ľudia s psychiatrickou diagnózou, so závislosťami či po výkone trestu. Je absolventom odboru herectvo na Vysokej škole múzických umení v Bratislave.