Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Import

Z diania v Základnej škole Budkovce

Záverečné autogramy na behu v Budkovciach nesmú chýbať Foto: PaedDr. Otília Sabolová/Budkovce

V Základnej škole Budkovce okres Michalovce pripravujú počas školského roka množstvo akcií. Nedávno to bol Beh zdravia, Tekvičková slávnosť a stretnutie seniorov - učiteľov.



Budkovce 31. októbra (TASR) - V Základnej škole Budkovce okres Michalovce sa uskutočnil vo štvrtok 18. októbra Beh zdravia, ktorý organizoval Mgr. Šaffo. Táto akcia sa teší pomerne veľkej popularite. Žiaci si v tento deň zabehali s jabĺčkom kvôli svojmu zdraviu na 4. a žiaci 2. stupňa na 5. vyučovacej hodine.

Organizačné pokyny pred behom
Foto: PaedDr. Otília Sabolová/Budkovce


Vo štvrtok 18. októbra sa v škole konala aj Tekvičková slávnosť, ktorú organizovalo Metodické združenie 1. - 4. ročníka pod vedením Mgr. Melníkovej. Rodičia si spoločne so svojimi deťmi vyrezali krásne tekvičky. Atmosféra bola príjemná – rodičia si dopriali kávu a čaj, deti si mohli zamaškrtiť na sladkostiach, ovocí a ovocnom čaji. Na spoločnú prácu a relax rodičov a detí bol veľmi dobrý pohľad. S hotovými dielami sme si ozdobili skalku na školskom dvore.


V pondelok 22. októbra o 09.00 h sa v zborovni školy konalo stretnutie seniorov - učiteľov, ktorí kedysi učili na našej škole. Keďže sa u nás stretávajú pravidelne, nebolo to také vášnivé ako po prvý raz, ale konalo sa v milej a uvoľnenej atmosfére, ktorú umocnilo vystúpenie detí 3. a 6. ročníka pod vedením Mgr. Vagaskej a PaedDr. Sabolovej. Piesne a básne, ktoré deti venovali našim hosťom boli plné vďaky, spomienok a aj  detského elánu. Dúfame, že naši seniori budú spomínať na našu školu dlho a pekne.


 PaedDr. Otília Sabolová, Základná škola Budkovce