Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Z úcty k historickým hodnotám

Foto: Peadr. Helena Rusnáková/TASR

Zaujímavým a hodnotným spestrením oberačkových slávností bol baner s fotografiami z histórie mesta Nové Zámky.

Šurany 25. septembra (TASR) - V dňoch 21. a 22. septembra sa v Nových Zámkoch konali tradičné oberačkové slávnosti, v rámci ktorých sa uskutočnili viaceré zaujímavé podujatia - výstavy, jarmok, vystúpenia hudobných skupín, 18. Novozámocký festival detských folklórnych súborov.

Zaujímavým a hodnotným spestrením oberačkových slávností bol baner s fotografiami z histórie mesta Nové Zámky, inštalovaný na oplotení Farského kostola. Baner vytvorili členovia facebookovej skupiny Novozámocký fotoalbum/Érsekújvári fotoalbum pod vedením zakladateľa skupiny Ľudovíta Melecskiho. Táto skupina má k dnešnému dňu 1770 členov, ktorí uverejňujú na facebookovej stránke staré fotografie, pohľadnice, dokumenty približujúce históriu mesta, ako aj zaujímavé zbery zo súčasného života v meste.

Výstavka historických fotografií vzbudzovala záujem okoloidúcich. Ľudia obdivovali starú architektúru, kochali sa krásou diela, chválili nápad, komentovali jednotlivé fotogtafie. Tí starší lovili vo svojich spomienkach a hľadali odpoveď na otázky, kde stáli niektoré budovy, ktorých už dnes niet.
Zaujímavá výstava umocnila potrebu lásky k tradíciám a kultúrnym hodnotám.

PaedDr. Helena Rusnáková, Obchodná akadémia Šurany