Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Za čistejšiu Revúcu

Ilustračné foto Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Učitelia a žiaci ZŠ I.B. Zocha si pripomenuli Deň Zeme. Upravovali areál školy a centrum mesta. Výsledkom bolo 30 plných vriec komunálneho odpadu s hmotnosťou viac ako 200 kilogramov.

Revúca 10. apríla (TASR) - Učitelia a žiaci ZŠ I.B. Zocha si 4. apríla už tradične pripomenuli Deň Zeme a v rámci tohto dňa zrealizovali množstvo podujatí.
Okrem, vytvorenia záhrady priateľstva a radosti, kvapiek nádeje pre modrú planétu, vysadenia stromov v centrálnej zóne našej školy, bol zaujímavý aj sprievod všetkých žiakov do centra mesta s heslom:
Za čistejšiu Revúcu”. Všetci žiaci sa s chuťou pustili do úpravy areálu školy a upratovania centra mesta. Zastávkami boli tieto miesta: park pred MsDK, Drevená dedinka, detské ihriská na Sládkovičovej ulici, areál materskej školy na Sládkovičovej ulici, park na Sídlisku III a ešte mnoho miest a zakutí Revúcej. Výsledkom bolo 30 plných vriec komunálneho odpadu s hmotnosťou viac ako 200 kilogramov.
Ilustračné foto
Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR


Záhrada priateľstva a radosti: Žiaci a učitelia 7. a 8. ročníka vytvorili v chodbových priestoroch školy symbolický strom a vôkol neho pestrofarebné kvety, ktoré predstavujú vzájomnú súdržnosť učiteľov a žiakov, čím preniesli kus krásnej rozkvitnutej prírody dovnútra našej školy.

Výsadba zelene: Žiaci školy a zamestnanci podniku Lesy SR, a.s. v rámci programu „Zelená škola“ vysádzajú rôzne druhy drevín, ktorými skrášľujú areál školy.

Kvapky nádeje pre modrú planétu: Žiaci 3. a 5. ročníka sa zamerali na zhotovenie papierových kvapiek, na ktoré nakreslili malé obrázky s environmentálnou tematikou. Učitelia a žiaci týmito kvapkami vyzdobili chodbové priestory, žiaci 5. ročníka si kvapky pripevnili na dáždniky a takto prešli centrom mesta, čím pripomenuli Deň Zeme širokej verejnosti.

Úprava areálu školy: Žiaci najnižších ročníkov upravovali školský dvor, veď o chvíľu na ňom už budú tráviť veľké prestávky. Žiaci 8. a 9. ročníka sa zamerali na úpravu školského ihriska v areáli našej školy, ktoré sa pod ich šikovnými rukami zmenilo na nepoznanie.

Vedenie školy chce týmto poďakovať učiteľom a žiakom za ich účasť a prejavený záujem na tomto podujatí a dúfame, že sa aj budúci rok stretneme v takom veľkom počte a opäť urobíme Revúcu o čosi krajšou.

Mgr. Andrea Tokárová, ZŠ I.B. Zocha Revúca