Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Import

Za Tutanchamonom nemusíte cestovať do Egypta

Foto: Tablet.TV

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady očarila milióny návštevníkov na celom svete.



Bratislava 15.augusta (TABLET.TV) - Od 15. 8. 2014 v Incheba Expo Bratislava, ju budete môcť vidieť po prvýkrát aj na Slovensku!

Pozývame Vás na výnimočnú cestu do kolísky našej civilizácie - do doby egyptských faraónov! Vydajte sa s nami v šľapajach slávneho egyptológa Howarda Cartera, ktorý v roku 1922 objavil hrobku mladého faraóna Tutanchamona.

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady je zostavená presne tak, ako bola pred takmer 100 rokmi hrobka objavená a otvorená. Všetky posvätné predmety, sošky, šperky aj sarkofágy ležia presne na rovnakých miestach, ako boli kedysi nájdené. Návštevníci budú mať možnosť vidieť viac ako 1000 nádherných predmetov vrátane svetoznámej zlatej posmrtnej masky Tutanchamona a jeho ohromného pozláteného sarkofágu. Vďaka tomu, že ide o dokonalé repliky, ktoré boli vyrobené pod prísnym dohľadom egyptológov z celého sveta, môžu byť všetky predmety z faraónovej hrobky zhromaždené na jednom mieste a môžu tak vytvoriť celkový obraz o dávnej vyspelej civilizácii, o jej umení a posvätných obradoch.

Na výstave Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady sa všetci návštevníci dozvedia veľa nových informácií o pradávnej civilizácii, ktorá svojimi technológiami dodnes ohromuje vedcov celého sveta. Vďaka tejto výstave sa každý z návštevníkov nadchne obdivom a záujmom o dávnu históriu nášho sveta.
Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady je pre všetkých návštevníkov, vďaka dokonale spracovanej tajomnej atmosfére dávnej hrobky, doslova objaviteľskou cestou, pri ktorej spojíte silný zážitok spolu s načerpaním nových vedomostí. Všetci návštevníci obdržia slúchadlá, kde budú počuť detailný výklad o jednotlivých exponátoch v slovenskom jazyku (tech-tzv. audioguide). Celý audioguide je nahovorený formou pútavého objaviteľského príbehu, čím je jeho obsah nielen poučný, ale aj zábavný tak ako pre dospelých, tak aj pre študentov alebo staršie deti. Audioguide bude v prípade potreby k dispozícii aj v nemeckom, anglickom, francúzskom, španielskom alebo českom jazyku.


Vstupenky na výstavu sa budú predávať na presne určený čas. Organizovaným skupinám – napr. školám, zabezpečíme presnú rezerváciu termínu návštevy výstavy.

Predpredaj vstupeniek v sieťach:
Ticketportal


Otváracie hodiny výstavy:
Pondelok – Nedeľa 9 –19 hod.

Termín výstavy:
15. 8. 2014 – 30. 11. 2014

Individuálne vstupné Po-Pia So-Ne
Dospelí 14€ 16€
Študenti/Seniori (nad 65 rokov) 10€ 14€
Dieťa (6-14 rokov) 9€ 10€
Rodinné vstupné (2 dospelí a 3 deti do 14 rokov) 31€ 36€
ZŤP/P 9€ 10€

SKUPINOVÉ VSTUPNÉ
Školy – 10 a viac osôb (pedagogický sprievod zdarma) 8€ 10€
Dospelí – 10 a viac osôb 12€ 14€

Pre plynulý priebeh návštevy výstavy je lepšie, ak si rezervujete termín návštevy.
Skupinová zľava platí na základe predchádzajúcej rezervácie.

Viac informácií o výstave na www.tut-vystava.sk