Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

Život so psom nemôže byť pod psa

Foto: Mgr. Tamara Simoníková/TASR

Dievčatá z Občianskeho združenia Prešovskí havkáči - Danka, Zuzka a fenka Donka, adoptovaná z útulku besedovali s deťmi zo Základnej školy, Májové námestie, Prešovi

Prešov 11. mája (TASR) - Život so psom nemôže byť pod psa. Takýto pekný názov mala beseda, ktorá sa uskutočnila v našej školskej knižnici. Zavítali k nám dievčatá z Občianskeho združenia Prešovskí havkáči - Danka, Zuzka a fenka Donka, adoptovaná z útulku. Besedy sa zúčastnilo asi 30 žiakov, hlavne malí "venčovníci", medzi ktorých patrím aj ja. Prišla aj naša pani riaditeľka a pani zástupkyňa, ktoré sú psíčkarky. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavého, napríklad ako si môžeme psíka adoptovať, ako sa treba starať o šteniatko, ako psíka vychovávať, či cvičiť.
Foto: Mgr. Tamara Simoníková/TASR
Mňa zaujali najmä psie športy a dog dancing. Veľmi sa mi páčili fotky psíkov a kľudnučká Donka, ktorá sa počas celej besedy správala na jednotku s hviezdičkou. Na záver nechýbal vedomostný test, veľký potlesk pre všetkých, ktorým nie je život psíkov ľahostajný a darček Májovkárov – 10 kg granuliek pre opustených psíkov.

Emmka Vašková, II. B, Základná škola Prešov, Májové námestie 1