Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

BRATISLAVČANIA POZOR NA OBMEDZENIA: Nočný beh ovplyvní aj linky MHD

Na archívnej snímke zo 16 júla 2005 pohľad na nočnú Bratislavu. Foto: TASR - Martin Baumann

Krátkodobo podržaná bude napríklad električková linka 3.

Bratislava 18. septembra (TASR) – Bratislavská polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia na vybraných územiach, ktoré si v sobotu večer vyžiada bežecké podujatie Telekom Night Run. Počítať s nimi treba v čase od 18.50 do 20.25 h. Štart a cieľ bratislavského nočného behu bude pri nákupnom centre na Pribinovej ulici. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Dopravné obmedzenia sa dotknú prejazdu nábrežia v úseku od Šafárikovho námestia po Most SNP medzi 18.55 a 19.45 h. "S ďalšími obmedzeniami je potrebné počítať v centre mesta v okolí Námestia SNP, Kamenného námestia, Štúrovej ulice, ako aj Viedenskej cesty v Petržalke," priblížila polícia.



Dopravu budú počas celého podujatia riadiť dopravní policajti, polícia verejnosti odporúča riadiť sa ich pokynmi. "Cesty budú prejazdné po prebehu pelotónu bežcov," doplnila polícia.


DPB: Nočné bežecké podujatie ovplyvní dočasne aj niektoré linky MHD


Pre sobotný bratislavský nočný beh Telekom Night Run treba v hlavnom meste počítať aj s dočasnými obmedzeniami v mestskej hromadnej doprave (MHD). Spoje dotknutých autobusových a električkových liniek budú počas presunu bežcov pozdržané alebo presmerované na obchádzkové trasy. Na sociálnej sieti o tom informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Krátkodobo podržaná bude napríklad električková linka 3. Pri tuneli budú krátkodobo podržané počas prechodu bežcov z nábrežia do tunela aj autobusové linky 20, 30, 31, 37 a 39.

Električky na linke 1 budú premávať po trase Hlavná stanica – Blumentál – Vazovova – Americké námestie – Špitálska – Centrum – Námestie SNP – Obchodná – Hlavná stanica.

Električky na linke 4 budú premávať medzi zastávkami Kráľovské údolie a Centrum cez tunel, Kapucínsku a Námestie SNP.
Ilustračná snímka
Foto: TASR Henrich Mišovič

Električky na linke 9 budú premávať medzi zastávkami Kráľovské údolie a Poštová cez nábrežie, Šafárikovo námestie/Jesenského a Námestie SNP.

Autobusová linka 29 bude mať skrátenú trasu po Most SNP, kde bude mať nástupište/výstupište ako linky 30 a 37.

Autobusová linka 50 bude premávať v smere na Kukučínovu medzi zastávkami Aupark a Malá scéna cez Einsteinovu, Most Apollo, Landererovu a Pribinovu. V opačnom smere bude jazdiť po svojej stálej trase.

Autobusová linka 70 bude z Podunajských Biskupíc premávať po skrátenej trase po zastávku Malá scéna.

Bežecké podujatie je naplánované približne v čase medzi 19.00 a 20.00 h.