Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia

Dvaja dôchodcovia prišli o svoje úspory, okradli ich

Ilustračné foto Foto: TASR

Prvý prípad sa stal v Nedede v okrese Šaľa, druhý v Plášťovciach v okrese Levice.

Nitra 11. apríla (TASR) – Dvaja dôchodcovia prišli počas uplynulého víkendu o svoje úspory. Prvý prípad sa stal v Nedede v okrese Šaľa, druhý v Plášťovciach v okrese Levice.

V obci Neded zavolal v sobotu 9. apríla dôchodkyne neznámy muž, ktorý sa vydával za jej vnuka. "Plačlivým hlasom jej povedal, že ho niekto zbil a zložil telefón. O chvíľu zavolal opäť, že má problémy a potrebuje peniaze, pretože ho zbili mafiáni," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Podľa jej ďalších slov vystrašená žena údajnému vnukovi povedala, že má doma 6000 eur. Ten sa s ňou dohodol, že pre peniaze pošle svojho kamaráta Zoltána. Približne o 15 minút vyzdvihol pred domom poškodenej dohodnutú sumu neznámy muž. Dôchodkyňa Helena si neskôr všetko u príbuzných preverila a pochopila že ju podviedli. Polícia skutok vyšetruje ako prečin podvodu.

Ku krádeži peňazí došlo aj v obci Plášťovce. Dôchodcu Štefana (86) okradla v jeho dome neznáma žena, ktorú k sebe pozval na návštevu. Pani, ktorá sa predstavila ako Eržika, bola podľa neho veľmi milá a starého pána pozvala aj na obed. Až keď sa po príjemne strávenom dni vrátil domov, zistil, že mu zmizlo 3000 eur. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže, za ktorý v zmysle zákona hrozí dvojročný trest odňatia slobody.

"Aj napriek tomu, že polícia neustále vyzýva najmä starších ľudí na opatrnosť a obozretnosť, je táto veková kategória nepoučiteľná," skonštatovala Bruchterová.