Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Guns N' Roses žiadajú v Piešťanoch len kvalitné jedlá

Spevák skupiny Guns N' Roses Axl Rose Foto: TASR/AP

Jeden z odkazov americkej kapely znie - žiadne hot-dogy a hamburgery – chceme kvalitné jedlá!

Bratislava 12. júla (TASR) – Už zajtra, 13. júla vystúpi skupina Guns N'Roses na letisku Piešťany, kde sa chystá nielen ich takmer trojhodinová koncertná show, ale celý tím kuchárov a čašníkov, aby obslúžil k všetkej spokojnosti okrem VIP hostí koncertu aj samotnú skupinu a jej sprievod, ktorý tvorí celkovo 85 ľudí. Jeden z odkazov americkej kapely znie - žiadne hot-dogy a hamburgery – chceme kvalitné jedlá!

Pre všetkých je nachystaný samostatný klimatizovaný stan a samé kvalitné jedlá. „Základná požiadavka bola na raňajky viac menej klasická, od cereálií až po omelety, klobásy a slaninu, zaujala nás požiadavka na koláče a obľúbené raňajkové položky, ktoré majú obsahovať jahodovú príchuť. Požiadavky na obed sú tiež presne rozpísané s upozornením, že majú v tíme aj štyroch vegetariánov a veľký počet uvedomelých stravníkov, takže nás prosia, aby sme to zohľadnili pri príprave jedálnička, ktorý má obsahovať výber teplých zdravých predkrmov, jedno teplé vegetariánske jedlo, teplú polievku a zeleninu na pare, k tomu rôzne studené nárezy a veľký šalátový bar,“ oboznámil médiá s požiadavkami skupiny a celého tímu Miroslav Brondoš, jeden z organizátorov koncertu.

Keďže celý tím je na turné niekoľko mesiacov, majú dokonca podelené jednotlivé večere podľa dní na turné, takže napríklad utorková noc má byť v štýle Ázijskej, Thajskej alebo Indickej noci. V stredu majú radi Mexickú noc, štvrtok Taliansku a konkrétne v piatok večer na letisku v Piešťanoch bola pre nich pôvodne nachystaná Barbecue noc, tú však manažment skupiny zamenil za stredomorskú kuchyňu a jedlá z rýb. Mimochodom na požiadavky Axla Rosea a jeho skupiny je pripravený tím štyroch kuchárov, desiatich čašníkov a dvoch manažérov, ktorí budú k dispozícii iba pre skupinu Guns N'Roses.

Špeciálne menu má spevák Axl Rose, pre ktorého sa chystá celé pečené kurča so zemiakovou kašou a zeleninou varenou na pare, ale aj špagety Pomodoro s talianskym cesnakovým chlebom. Okrem toho bude mať ešte na výber jahňacie kotlety so zemiakovou kašou, malý špenátový šalát a ako jediný z výpravy dokonca aj dva cheesburgery. Kompletné menu bude musieť byť v jeho šatni pripravené aj vo forme tlačeného menu.

Presne zadefinované sú aj také maličkosti ako trebárs jedna soľ, jeden mlynček na korenie, dva „medvedíky“ s medom na stláčanie, alebo presné značky šampanského, červeného vína, vodky, tequily, piva, či energetických nápojov. Tieto položky sú označené ako veľmi dôležité a nie je možné vymeniť požadované značky. K dispozícii musí byť aj veľká kopa umytého ovocia na odšťavenie, mixér a odšťavovač.

„To všetko sú len bežné súčasti veľkých koncertov, ktoré majú zabezpečiť celkovú pohodu svetových hviezd na každom z ich koncertov... Verím, že aj u nás sa budú cítiť príjemne, čo sa týka počtu ľudí, v tejto chvíli sme už prekročili 20-tisícovú hranicu a na mieste bude ešte pred koncertom vyše 5000 vstupeniek v predaji, takže si myslím, že aj divácka kulisa bude stáť za to. Napriek všetkým starostiam sa osobne veľmi teším na koncert jednej z najväčších legiend 90. rokov a verím, že si to užijeme všetci spoločne,“ dodal pre médiá Miroslav Brondoš.

Samotné koncerty predkapiel v piatok 13. júla začínajú už od 17. hodiny v podaní skupín SiEMPRE & Lukáš Adamec, Dorian Gray, Arakain & Lucie Bílá, celým rockovým večerom budú sprevádzať moderátori Junior a Marcel. TASR informoval PR manažér koncertu Ján Kakaščík.