Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia

Horúčka sobotňajšej noci

Horúčka sobotňajšej noci Foto: Divadlo Mystik

Najslávnejší muzikálový fenomén v divadelnej adaptácii so slávnymi pesničkami Bee Gees a to exkluzívne prvýkrát na Slovensku! Premiéra sa uskutoční 27. apríla 2024 v Bratislave, Cultus Ružinov o 19:00.

Bratislava 24. apríla (OTS) - Na konci 90-tych rokov Horúčka sobotňajšej noci dobyla londýnsky West End-Palladium Theather. Broadwayská premiéra s viac ako stovkou repríz následne rozpútala celosvetovú „horúčku Horúčky” v Argentíne, Holandsku, Mexiku, Kóreii, Španielsku...

Foto: Peter Brenkus

Horúčka sobotňajšej noci rozpráva príbeh so silným sociálnym podtextom, opretým o slávnu filmovú verziu s legendárnym Johnom Travoltom. Je to príbeh Tonyho Manera – mladíka z Brooklynu, ktorého životný cieľ je tanec. Celé víkendy trávi na diskotékach, čo mu pomáha zabudnúť na všedný ubíjajúci život a utiecť od reality...

Foto: Peter Brenkus

Inšpiráciou stať sa hercom bolo v mladosti pre Brada Pitta vzhliadnutie filmu Horúčka sobotňajšej noci (1977) s legendárnym a neprekonateľným Johnom Travoltom v hlavnej úlohe!

Foto: Peter Brenkus

Tvorcovia:
Autori: Robert Stigwood, Bill Oakes, L. Bee Gees, Ryan McBryd, United Kingdom
Producent: PaedDr. Gabriela Urbanová, Divadlo Mystik
Réžia: Zuzana Fischer, Slovak Republic
Hudba: Bee Gees
Hudobné naštudovanie: Matúš Ferko, Slovak Republic
Hudobné aranžmány: Matúš Ferko, Slovak Republic
Choreografia: Adriana Pinková, Slovak Republic
Dramaturgia: Michal Rovňák, Slovak Republic

Účinkujú: T. Palonder, K. Vrecková, M. Polyaková, N. Kóšová, M. Rovňák, M. Macko, a ďalší
Predpredaj vstupeniek: v sieti Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/horucka-sobotnajsej-noci/


Foto: Peter Brenkus

Zažite Horúčku sobotňajšej noci s legendárnymi hitmi Bee Gees. Film Horúčka sobotňajšej noci s Johnom Travoltom sa stal kultovým a úspech zožalo aj muzikálové spracovanie, ktoré dobylo londýnsky West End, Broadway a neskôr celý svet. Teraz môžete vidieť Horúčku sobotňajšej noci po prvýkrát aj na Slovensku! Muzikál mieri do Bratislavy, Trenčína, Žiliny, Popradu, Trnavy a Nitry.

Foto: Peter Brenkus

Na scéne uvidíte bravúrne choreografie nabité neskutočnou energiou s hudbou BEE GEES, skvelé herecké a tanečné výkony mimoriadne talentovaných hercov a tanečníkov zo sveta muzikálov.
Stvárnenie hlavných postáv a to Steffany – Kristína Vrecková a Marianna Polyaková, Tony Manero – Martin Macko, či Tomy Manero senior – Tomáš Palonder, Gloria – Natália Košová Vás prinesú bravúrny kultúrny zážitok a ohúria Vás skvelým hereckým, speváckym a tanečným kumštom patriacim k muzikálu!!!

Foto: Peter Brenkus

Premiéra sa konala 24. marca 2024 v DK Trnava
Premiéra predstavenia Horúčka sobotňajšej noci v Trnave je za nami! Adaptácia tohto kultového muzikálu v našom prevedení s nezabudnuteľnými pesničkami Bee Gees rozprúdila energiu medzi divákmi a hercami a presúva sa do ďalších miest po Slovensku. Na konci 90-tych rokov tento muzikálový fenomén dobyl londýnsky West End-Palladium Theather a rozpútal celosvetovú "horúčku Horúčky"!

Príbeh Tonyho Manera, mladíka z Brooklynu, ktorého životný cieľ je tanec, je opísaný so silným sociálnym podtextom a inšpiroval už mnohých, vrátane Brada Pitta!