Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Jozef Bednárik sa vracia do porotcovského kresla v Muzikálovom talente

Foto:

Pomôžu mu ďalšie známe tváre, klavírny virtuóz Richard Rikkon a herečky Eva Pavlíková a Jarmila Hittnerová.

Bratislava 20. mája (TERAZ.sk) - Divadelný režisér Jozef Bednárik, známy svojou bezprostrednosťou a ostrovtipom sa opäť stane porotcom. V minulosti bol ústrednou postavou v porote markizáckej šou Let´s Dance, tentoraz to bude v projekte, ktorý je určený amatérskym spevákom s hereckými vlohami, ktorí by chceli preraziť vo svete muzikálov. Populárny „Beďo“ tak bude v Muzikálovom talente 2012 objavovať nové slovenské hviezdy, no túto úlohu nebude mať na pleciach sám. Pomôžu mu ďalšie známe tváre, klavírny virtuóz Richard Rikkon a herečky Eva Pavlíková a Jarmila Hittnerová.

Cieľom talentovej súťaže je nájsť novú tvár pre nadchádzajúcu muzikálovú sezónu. Súťaže sa môže zúčastniť ktorýkoľvek občan Slovenskej republiky vo veku 16 – 26 rokov, ktorý ešte nestál ako sólista na profesionálnych divadelných či iných scénach a neživí sa spevom. Štvorčlenná porota, na ktorej čele stojí Jozef Bednárik potom rozhodne, kto dostane angažmán v partnerskom divadle na jednu sezónu do ich pripravovaného muzikálového predstavenia. „Do súťaže sa prihlasuje záujemca zaslaním audio alebo videonahrávky s dvomi piesňami z muzikálového, operetného alebo šansónového žánru. Každá prihláška do súťaže musí obsahovať nahrávku a umelecký životopis s fotografiou súťažiaceho,“ povedal charizmatický Bednárik o spôsobe prihlasovania sa do súťaže. Porota vyberie do dvojkolového semifinále 12 súťažiacich, ktorí v prvom kole zaspievajú všetci jednu rovnakú pieseň, ktorú im pridelí porota. Do absolútneho finále postúpi 5 najlepších podľa posúdenia poroty a vystúpia s dvomi piesňami. „Porota posúdi u každého súťažiaceho jeho spevácky výkon, herecké stvárnenie, ale aj celkový dramatický dojem,“ dodal Bednárik.

Termín, dokedy treba poslať prihlášku do súťaže spolu s audiom alebo videom je 31. mája 2012, rozhodujúci je termín podania zásielky v prípade zaslania poštou na adresu Bluemark Production, s.r.o., Jána Jiskru 2, 960 01 Zvolen alebo e-mailom na adresu sutaz@brusnica.info. Okrem ceny pre víťaza vo forme angažmánu v partnerskom divadle je pripravená aj finančná hotovosť 500 €, ako aj ďalšie hodnotné ceny pre ostatných súťažiacich.