Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Kino pod hviezdami slávnostne otvorí Emília Vášáryová

Kino pod hviezdami slávnostne otvorí Emília Vášáryová Foto: Kino pod hviezdami

Dnes, 3. augusta, sa začína druhý ročník filmových večerov pod holým nebom. Slávnostne ho uvedie významná herecká osobnosť a prvá prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) Emília Vášáryová.

Bratislava 3. augusta (OTS) - Rok po tom, ako prvý ročník Kina pod hviezdami otvoril Milan Lasica, ho na pódiu vystrieda ikona slovenského plátna Emília Vášáryová. „Nesmierne si vážime, že pani Vášáryová prijala naše pozvanie a spoločne si budeme môcť pripomenúť sté výročie slovenského filmu, ktorého je neoddeliteľnou súčasťou,“ hovorí súčasná prezidentka (SFTA) Wanda Adamík Hrycová a dodáva: „Všetkých srdečne pozývam, aby si prišli spríjemniť zvyšok leta kultúrnym zážitkom pod hviezdami v podobe prehliadky obľúbených filmov.“



Pri príležitosti osláv 100 rokov slovenského filmu otvorí Kino pod hviezdami 3. augusta o 19:30 hod. v Bratislave film Tisícročná včela od Juraja Jakubiska. Program bude v nasledujúce dni pokračovať obľúbenými filmovými titulmi, ako Učiteľka, Loli Paradička a vyvrcholí komédiou Dušana Rapoša Utekajme, už ide! – v tomto prvom slovenskom filme po roku 1969 si zahral aj Milan Lasica.



Zosnulý herec, humorista, spisovateľ a osobnosť slovenskej kultúry sa pred uvedením snímky prihovorí z plátna spomienkami z nakrúcania kultového filmu o ľudskom šťastí, indickej mágii a manželskej nevere.

Projekt Kino pod hviezdami pripravuje Slovenská filmová a televízna akadémia. Okrem Bratislavy si milovníci kina budú môcť tento rok vychutnať slovenské filmy aj v Košiciach. Začiatok predstavení je vždy o 19:30 hod. a vstup je pre všetkých voľný.

Viac informácií na www.kinopodhviezdami.sk