Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Krištáľové krídlo pozná porotcov jubilejného 25. ročníka

Matej Drlička, foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

K niekoľkoročným členom poroty, akými sú Ján Ťapák, Ľuboš Šrámek, Anton Šulík, Marcel Merčiak, Richard Lintner či napríklad Ján Bilinský, pribudli do radov odbornej poroty aj nováčikovia.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Krištáľové krídlo, ktoré každoročne oceňuje významné osobnosti a ich mimoriadne počiny, pozná členov odbornej poroty pre všetkých deväť kategórií. K stálym členom pribudli aj nové mená, informovali organizátori jubilejného 25. ročníka podujatia.

Aktuálne zloženie odborných porôt pre jednotlivé kategórie predstavila riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala spolu s garantkou projektu Dankou Bartekovou na športovom dni v Piešťanoch. K niekoľkoročným členom poroty, akými sú Ján Ťapák, Ľuboš Šrámek, Anton Šulík, Marcel Merčiak, Richard Lintner či napríklad Ján Bilinský, pribudli do radov odbornej poroty aj nováčikovia. "Po prvý raz budú o nominovaných a laureátoch Krištáľového krídla rozhodovať Mária Horváthová, Matej Drlička, Julián Lukáček či Eva Gažová – laureátka ocenenia Krištáľové krídlo za rok 2020," informovala Srkala.

Prestíž Krištáľového krídla je podľa nej z veľkej časti založená na prestíži porotcov, ktorí patria medzi výnimočné osobnosti rôznych oblastí života na Slovensku. "Noví porotcovia pritom pôsobia ako svieži vietor vďaka ich novým nápadom a návrhom," poznamenala Srkala.

O laureátoch ocenenia rozhoduje Veľká porota zložená zo samostatných odborných porôt v každej z deviatich kategórií.

Tradične sa do projektu môže zapojiť aj široká verejnosť a zasielať návrhy na nominácie za uplynulý rok prostredníctvom online formulára zverejneného na webstránke projektu https://kristalovekridlo.sk/online-nominacia/. Nominačná kampaň prebieha do 30. novembra.