Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Razia na cintoríne v sicílskej Catanii odhalila 71 kilogramov drog

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dvadsať kilogramov marihuany a jeden kilogram hašiša ukryli podozriví na cintoríne do výklenku vo výške zhruba troch metrov.

Rím 2. augusta (TASR) - Až 71 kilogramov marihuany, hašiša a kokaínu objavila talianska polícia počas razie na cintoríne neďaleko mesta Catania na ostrove Sicília. Informuje o tom v pondelok agentúra DPA.

Dvaja muži boli prichytení pri čine a zadržaní na mieste, medzi nimi aj 55-ročný dobrovoľný strážnik cintorína v meste Giarre.

Dvadsať kilogramov marihuany a jeden kilogram hašiša ukryli podozriví na cintoríne do výklenku vo výške zhruba troch metrov. Ďalších 20 kilogramov marihuany polícia zhabala u jedného zo zadržaných a 30 kilogramov drog zaistili v skladovacej miestnosti cintorína, píše DPA. Obaja zadržaní mali navyše pri sebe v taškách 300 gramov kokaínu.

Polícia vykonala raziu v rámci zintenzívneného boja proti obchodovaniu s drogami v provincii Catania. Vyšetrovanie sa sústredilo na územie cintorína v Giarre po tom, čo polícia zistila, že sa tam v noci zdržuje viacero osôb.