Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Na Colours of Ostrava 2022 sa predstavia LP či Martin Garrix

Na archívnej snímke diváci na 18. ročníku multižánrového festivalu Colours of Ostrava 2019. Foto: TASR Michal Svítok

V poradí 19. ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční od 13. do 16. júla 2022 v unikátnej industriálnej oblasti ostravských Dolních Vítkovíc.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Takmer štyridsať nových zahraničných mien všetkých žánrov pribudlo do programu ďalšieho ročníka medzinárodného festivalu Colours of Ostrava. Medzi nimi napríklad radikálna newyorská raperka Princess Nokia, japonská jazzová pianistka Hiromi, speváčka Fatoumata Diawara z Mali alebo hviezdy elektronickej hudby Meduza a Bakermat. Z veľkej časti ide o účinkujúcich, ktorí mali vystúpiť na minuloročnom a tohtoročnom festivale, ktorý bol z dôvodu koronavírusovej pandémie presunutý na rok 2022. K už potvrdeným hviezdam festivalu patria The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP a Wardruna. TASR o tom informoval PR manažér Zdenko Hanout.

„Práce na Colours of Ostrava 2022 sa už naplno rozbehli. Sme radi, že popri hlavných hviezdach sa nám podarilo rýchlo znova potvrdiť viacero kvalitných zahraničných kapiel a hudobníkov, ktorí reprezentujú obrovskú šírku žánrov a krajín sveta, od Japonska, cez Mali, Južnú Kóreu, Izrael až po napríklad Írsko, Estónsko alebo Grécko,“ hovorí riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Z elektronickej hudby sú novo potvrdení Bakermat (Holandsko), Dardelica (UK), Darkstar (UK), Darzack (Francúzsko), Eelke Kleijn (Holandsko), Gioli & Assia (Taliansko), Giorgia Angiuli (Taliansko), Matias Aguayo (Chile), Meduza (Taliansko) a Shtuby (Izrael), z rocku Ivan & The Parazol (Maďarsko), The Snuts (UK), LIFE (UK) a PENGSHUi (UK), z africkej hudby Fatoumata Diawara (Mali) a Fofoulah (UK/Senegal/Gambia), z world a folk music s viacerými presahmi Anna RF (Izrael), Bazzookas (Holandsko), C.C. White (USA), The Hatters (Rusko), Marina Satti (Grécko), OMIRI (Portugalsko), SuRealistas (Argentína/Taliansko), The Tune (Južná Kórea), Puuluup (Estónsko) a Talisk (Škótsko). Jazz zastúpi Hiromi (Japonsko) a Malox (Izrael), rap Princess Nokia (USA), soul Joel Culpepper (UK), blues Roosevelt Collier (USA), psychedéliu Moon Duo (USA) a indie scénu Anna Wolf (JAR), Chef´Special (Holandsko), Hudson Taylor (Írsko) a Sons of The East (Austrália).

V poradí 19. ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční od 13. do 16. júla 2022 v unikátnej industriálnej oblasti ostravských Dolních Vítkovíc. Okrem zahraničných a domácich kapiel ponúkne tradične na viacerých pódiách sprievodný program - medzinárodné fórum Meltingpot, divadlá, workshopy, filmy či výtvarné inštalácie. Vstupenky sú už v predaji, zakúpené vstupenky na Colours of Ostrava 2020 a 2021 platia automaticky aj na budúci rok.